Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Alaposan megkutyulják a forgalmi rendet

2013-05-14 09:00:04

Anélkül, hogy előre a falra festenénk az ördögöt, elgondolkodtató, hogy minden szempontból jó ötlet volt-e Gödöllő központjába hozni a kutya világkiállítás egyes eseményeit. Lakókocsik lepik majd el a város egy részét, több helyen is felbolydul a forgalmi rend és azt is meg kell szervezni, hogy ki szállítja a derék jószágok ürülékét.

Hónapokkal ezelőtt eldőlt, hogy a főbb rendezvényeknek helyszínéül szolgáló budapesti Hungexpo mellett, Gödöllő egyfajta társrendezője lesz a május 16-a és 19-e között lezajló kutya világkiállításnak (World Dog Show). Városunkban a térképen pirossal jelölt három helyszínen (Alsópark, kastélypark és Táncsics Mihály úti sportcentrum) adnak számot felkészültségükről a világ ebei.

Az előzetes számítások szerint mintegy másfél ezer kutya és kísérő személyzete érkezik Gödöllőre. A vendégek elsősorban lakókocsikban töltik majd el éjszakáikat, aminek fokozott hely-, elektronos áram- és vízigénye van. Hogy a feltételek minden eseten adottak lesznek-e a kulturált életmód – legalább átmeneti – kialakításához, egyelőre képlékeny.


Annyit viszont már tudni, hogy a kutya világkiállítás gödöllői eseményei miatt a forgalmi rend jelentős változására kell számítaniuk a város egyes pontjain lakóknak és közlekedőknek. Május 17-én, pénteken reggel 6 órától május 18-án, szombaton 22 óráig lezárják az Ady Endre sétányt a 3-as főút (Szabadság út) és a Honvéd utca között. Ugyanezen időtartam alatt, napközben egyirányúvá teszik a Tessedik Sámuel utcát a 3-as főút (Szabadság út) felől, a Honvéd utca és a Repülőtéri út találkozásáig.
A gyakorlatban ez azt eredményezi, hogy akik az Isaszegi út irányából, illetve a város déli oldaláról a 3-as főútra (Szabadság út) akarnak eljutni, ezt két napig elsősorban az Állomás útról tehetik meg, ahol rendőrök irányítják majd a forgalmat. Bár az érintett területen több helyen raknak ki a forgalmi rend változására figyelmezető táblákat, a rendőrség és a polgárőrség emberei is segítik az autósokat a tájékozódásban a környék frekventált csomópontjaiban (Állomás tér, Isaszegi út-Ady sétány torkolata, Tessedik utca-Honvéd utca-Repülőtéri út kereszteződése, egyetemi kijáró).

Értesüléseink szerint az Ady sétányra a Honvéd utca felől parkolási szándékkal be lehet majd hajtani, és a Tessedik utca napközbeni egyirányúsítása is a várakozóhelyek biztosítása miatt vált szükségessé. A parkolás napi jegyét ezeken a szakaszokon 1.000 forintért kínálják. A belvárosban működő többi parkoló – kivéve a Művészetek Háza környékén lévőket, amiket május 16-tól 18-ig lezárnak – a szokásos óradíjas tarifáért vehető igénybe.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online