Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Újszeged – Lovrencsics Balázs 5-4

2013-05-06 21:59:43

NB I., felsőági (1-6. hely) rájátszás, 7. forduló:

Újszegedi TC – Gödöllői Bikák 5-4 (4-2)

Egyaránt 39 ponttal várta mindkét csapat a találkozót, annyi eltéréssel, hogy a gödöllőiek kettővel jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előrébb álltak a tabellán. A fordulatokban bővelkedő ütközetet követően azonban változott a helyzet. A mieink kárára.

Különböző okok miatt (sérülés, eltiltás, munkahelyi elfoglaltság) mindössze két cserejátékossal vágott neki a mérkőzésnek városunk formációja, amelynek Szente Tamás játékos-edző kakaskodása utáni kiállítása (33. perc), majd Pintér András hatoson belüli – szándékosnak ítélt – kezezése (36. perc) folytán a meccs végére „elfogyott” a kispadja. Ezt is figyelembe véve, a gödöllői játékosok elszántságukért minden dicséretet megérdemelnek, hiszen nem sokon múlott, hogy pontot vagy pontokat raboljanak a Tisza partjáról.

Lovrencsics Balázs révén gödöllői góllal kezdődött az összecsapás, amire szinte azonnal jött a szegedi dupla válasz. Ekkor még nem igazán lehetett sejteni, hogy a képen látható gödöllői játékos a találkozó hőse lesz. A fiatal támadó nagyon elkapta a fonalat, és ha lehetősége nyílt rá betalált. Négy gólig jutott, ami kis híján elég lett a döntetlenhez. Csattanóként azonban sikeres volt a szegediek büntetőrúgása, ami eldöntötte a három pont sorsát. De csak azért, mert a támadásban előrehúzódó gödöllői kapus, Hegedűs Ferenc az utolsó előtti percben ziccert hibázott.

Nagy a valószínűsége, hogy ezzel a vereséggel a Gödöllői Bikák nem védhetik meg tavalyi bronzérmüket a bajnokságban. A negyedik hely viszont még megcsíphető, azzal együtt is, hogy egy korábbi, éppen a Szeged elleni meccsükkel kapcsolatosan óvásukat – határidőn túli benyújtásra hivatkozva – elutasították.
Időközben azonban született egy másik beadvány, amivel két pont szerezhető: a Haladás elleni, 3-3 arányú döntetlennel zárult mérkőzésen az egyik szombathelyi játékos állítólag öt sárga lap birtokában játszott, ami nem szabályszerű.

A Gödöllői Bikák 39 ponttal, 98-103-as gólkülönbséggel az 5. helyen állnak a bajnokságban. Városunk csapata a rájátszás következő, május 13-án, hétfőn 19.30 órakor esedékes fordulójában az MVFC-Berettyóújfalu együttesét fogadja Gödöllőn, az egyetemi sportcsarnokban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online