Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Havi 300 ezerért adták bérbe a Rézgombos-mélygarázst

2013-04-30 17:59:34

Május első napjától a VÜSZI Kft. üzemelteti a városközpontban felépül Rézgombos Szolgáltatóház alatti mélygarázst. Ezzel egyidejűleg az önkormányzati alapítású gazdasági társaság megválik az Erzsébet királyné Szálloda alatti teremgarázs működtetésétől, ami visszakerül a hotelüzemeltető G-Magistratus Zrt. kötelékébe.

A föld alatti parkolók üzemeltetésének jogi előkészítése napirendként szerepelt a gödöllői képviselőtestület április 18-i ülésén. A városatyák – 11 igen, 2 nem szavazattal és 2 tartózkodással – jóváhagyták azt az adásvételi szerződéstervezetet, ami alapján az önkormányzat nettó 250 millió forintért tulajdonjogot szerez a projekt megvalósulása kapcsán felmerült anomáliák miatt időközben ügyészségi feljelentéssel és rendőrségi nyomozással terhelt Rézgombos Szolgáltatóház melletti felszíni parkoló alatt megépült, közel 1.900 négyzetméteres alapterületű, 74 darab gépkocsi-beállóval rendelkező mélygarázsra. A helyi költségvetésnek a gyakorlatban csak az összeg 90 százalékát kell kifizetnie, mivel 25 millió forintot vételár-előlegként korábban már megkapott a beruházó.

A település vadonatúj mélygarázsát május 1-jétől a VÜSZI Kft. üzemelteti. Bérleti díj ellenében, aminek mértéke 2014. április 1-jéig nettó 300 ezer forint havonta. Ezt követően a felek összegzik a tapasztalatokat, és ha kell, felülvizsgálják a tarifát.
A VÜSZI idei évre jóváhagyott üzleti tervében már számoltak ezzel a feladattal. Olyannyira, hogy az évből hátralévő 8 hónapra felmerülő bérleti díjjal egyező összegű, azaz 2,4 millió forintos parkolási díj bevétellel kalkuláltak. Ez azonban várhatóan nem nyújt majd kellő fedezetet a Rézgombos-mélygarázs nullszaldós működtetésére, hiszen a költségoldalon közel 4,5 millió forintos tétel szerepel. (Ennél is kedvezőtlenebb a kép a Kossuth Lajos utcai Tűztorony-mélygarázsnál, ahol a nettó 1,7 millió forintos bevételi tervvel szemben, a kiadási oldalon csaknem 4,7 millió forintos összeg áll.)

Ha valaki veszi a fáradtságot, és gazdaságossági számításokba kezd, rögtön rádöbben, hogy a nettó 250 millió forintos beruházás megtérülési ideje a jelenlegi bérleti díj esetén 69 és fél év. Az elmondása szerint a város pénze felett felelősen őrködő polgármester viszont úgy tartja, nem a megtérülés számít, hanem a parkolási szolgáltatás biztosítása, ami kötelező önkormányzati feladat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online