Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nagy csere kellett a győzelemhez

2013-04-27 19:14:31

Pest megyei I. osztályú bajnokság, 24. forduló:

Gödöllői SK – Pilisi LK-Legea 3-2 (0-1)

Az már jó ideje nem kérdés, hogy a biztos bennmaradás elérése szempontjából minden mérkőzés rendkívüli fontossággal bír a néhány nappal korábban a listavezető veresegyháziakat a Pest megyei Kupától búcsúztató gödöllői tizenegy számára. A mieinktől öt pontra leszakadt pilisiek ellen sem lehetett más a cél, mint a győzelem.

Ettől az első félidőben távolabb került a hazai gárda, amelynek védelme a 16. percben túlságosan nagy teret adott a pilisiek játékosának, aki egy lefordulás után betalált. A hátránytól szerencsére nem pánikoltak be a gödöllőiek. Jenei Sándor együttese a térfélcseréig, majd ezt követően is lényegesen többet birtokolta a labdát, ám a lövőhelyzetek kihasználása helyett választott passzok miatt nem igazán veszélyeztette riválisa kapuját.

Kiglics Gábor, a házigazdák csatára a szünetben jelezte, hogy rúgást kapott, és nem tudja vállalni a játékot. Öröm volt az ürömben, hogy a helyére beállt Nagy Roland (képen) sokat tett azért, hogy csapata diadalittasan zárja az ütközetet. A gödöllői futballista szárnyalása az 52. percben indult, amikor lövésre szánta el magát, és a játékszer az egyik pilisi védőn irányt változtatva a hálóban kötött ki.

Az egyenlítés még jobban felpaprikázta az amúgy is elszánt vendéglátókat, akik húsz perccel a lefújás előtt fordítottak. Nagy Roland ebben kiszolgálóként volt benne: egy bal oldali szögletből ő ívelte a kapu elé a labdát, amire Bánki Edömér kiváló ütemben érkezett, és fejesével vezetéshez juttatta a GSK legénységét.

Néhány perccel később – szinte a semmiből – ismét egál lett az eredmény, mert az első félidőben két ziccert is hárító Sipeki Attila határozatlanul vetődött ki, helyet és időt biztosítva a vendégek csatárának, hogy eltekerje felette a bőrgolyót. A gödöllőiek erre a napra megmentővé előlépett játékosa, Nagy Roland azonban a 85. percben magára vállalt egy 20-22 méteres szabadrúgást. Jól tette, mert a sorfalat megkerülő lövése után a labda kicsipkézte a pilisi kapu jobb alsó sarkát. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a vizitálók a 88. perctől tíz főre fogyatkozva fejezték be a számukra rosszul végződött összecsapást.

Huszonhárom mérkőzés után a Gödöllői SK együttese 35 ponttal, 40-41-es gólkülönbséggel a bajnoki tabella 8. helyén áll. Következik: Gödöllői SK – Törökbálinti TC május 1., szerda 16.30 óra, Táncsics Mihály úti sportcentrum (30. fordulóból előrehozott mérkőzés).


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online