Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ínycsiklandozó fogások a főtéri élelmiszer fesztiválon

2013-04-26 14:35:16

A Gödöllői Helyi Élelmiszer Tanács (G7), Gödöllő Város Polgármesteri Hivatala és a Művészetek Háza közös szervezésében május 11-én, szombaton 9 és 18 óra között a főtéren rendezik meg a Gödöllői Helyi Élelmiszer Fesztivált.

A fesztivál színes kulturális programokkal, helyi termelői piaccal, helyi éttermek által kínált ínycsiklandozó és egészséges ételekkel várja az érdeklődőket. A fesztivál ideje alatt szakmai programok is zajlanak: délelőtt nemzetközi konferencia keretében az egészséges táplálkozásról, Gödöllő város és testvérvárosai képviselőinek valamint a G7 (civil szervezetek és vállalkozások képviselői, valamint magánszemélyek által létrehozott együttműködés, amely 2010 óta a Gödöllő környéki helyi élelmiszerek fogyasztásának ösztönzésével, egy helyi élelmiszer rendszer kialakításával foglalkozik) szakembereinek előadásaival, délután pedig zártkörű kerekasztal beszélgetést folytatnak a szakemberek a város fenntartható élelmiszer stratégiájának kialakításáról.

A kerekasztal beszélgetés célja, hogy készítsünk egy közös, a gödöllői élelmiszerrendszer valamennyi résztvevője, érintettje és a stratégiaépítés szempontjából releváns szereplője által nagy vonalakban elfogadható stratégiavázlatot, ami a minimum elvárásunkat tartalmazza egy fenntartható élelmiszer rendszer felé való átmenet irányába.

Ízelítő a fesztivál programjából:
Termelői piac
zöldségek, gyümölcsök, füstölt- és feldolgozott húsáruk, méz, bor, sör, tej- és tejtermékek, sajtok, palánták, csírák, fűszerek, gomba, gyümölcs- és zöldséglevek.
Gasztro-Feszt
helyi éttermek, helyi alapanyagokból készítenek ínycsiklandó, egészséges fogásokat (Erzsébet királyné Szálloda étterme, Mensa Bistro, Solier Cafe).
Kulturális programok
Frederic Chopin zeneiskola növendékeinek fúvós-, vonós- gitár- és furulya koncertje, Gödöllő Néptáncegyüttes, Waldorf iskola Gingalo és néptáncegyüttes, dunaszerdahelyi hagyományőrző csoport, Jumpers táncegyüttes, valamint a Rockin Board TE akrobatikus rock’n roll bemutatói, a Dixix Rhythm jazz együttes koncertje.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online