Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Húsvéthétfőn indul a 25. Tavaszi Emlékhadjárat

2013-03-27 08:19:05

Április 1-én indul útjára a 25. Tavaszi Emlékhadjárat, Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata a Magyar Hagyományőr Világszövetség, az érintett önkormányzatok, művelődési intézmények és a helyi hagyományőrző egyesületek rendezésében. Mintegy 80-100 lovas hagyományőrző – jórészt huszárok – járják be az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat útvonalait 36 település – köztük Gödöllő – érintésével, Magyarországon és a Felvidéken.

Az 1989 óta zajló programsorozaton mintegy 60 katonai hagyományőrző és 60 egyéb társadalmi szervezet vesz részt. A Tavaszi Emlékhadjárat ebben az évben április 1-jén, hétfőn 16 órakor Boldogról, a toborzó után indul, majd a csapat végigvonul az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat útvonalán: Jászdózsa, Jászjákóhalma, Jásztelek, Jászberény, Nagykáta, Tápióbicske, Szentmártonkáta, Dány, Kóka, Isaszeg, Gödöllő, Szada, Versegyház, Kerepes, Mogyoród, Fót, Dunakeszi, Szigetmonostor, Vác.

Gödöllőre április 7-én, vasárnap érkezik a menet. A Gödöllői Királyi Kastély udvarán 11 órakor ünnepi műsort láthatnak az érdeklődők, majd 11.50 órától tiszteletadás veszi kezdetét a Dózsa György úti temetőben, az 1849-es emlékműnél.
Az eseménysorozat egyik fő látványossága, a népi életképekkel és katonai díszszemlével ötvözött csatabemutató április 6-án, szombaton 17 órakor kezdődik Isaszegen, a Szoborhegy alatti területen.

A Tavaszi Emlékhadjárat a Felvidéken folytatódik tovább: április utolsó hétvégéjén Nagysallón kezdik, és Komárom-Szőnyben fejezik be a megemlékezéseket. A záró esemény a május 18-19-i, Honvédelem napi koszorúzás lesz a Budai Várában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online