Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Plüssegér-invázióra készülnek húsvéthétfőn a gödöllői kastélyban

2013-03-25 14:42:29

Március utolsó napján Ibolya napi, április első napján pedig a húsvéti programokkal várják az érdeklődőket a Gödöllői Királyi Kastélyban. A minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást ígérő események egy része ingyenesen kereshető fel.

A március 31-én, vasárnap lezajló Ibolya napon a kastélymúzeumot féláron kereshetik fel az ibolyaszínű ruhát viselő, vagy Ibolya nevű vendégek. Az Ibolya napon ingyen tekinthetik meg a múzeumot azok a látogatók, akik 2013-ben ünneplik az Ibolya lakodalmukat, és a 15 éves házassági évfordulójukat a pénztárban igazolják.

Április 1-jén, hétfőn a Gödöllői Királyi Kastély Húsvét a kastélyban elnevezésű családi programkínálatának egyik legérdekesebb eseménye lesz az 1. Országos Plüssegér-találkozó, amit Herceg Egérváry Elemér 2. naplójának megjelenése alkalmából hirdettek meg a szervezők. A találkozóra – az élő egerek szíves megértését kérve – kizárólag játék egereket várnak.
A várhatóan az ország minden pontjáról érkező plüssegerek és kis gazdájuk számára nem mindennapi élményt jelent majd a plüssegér-túra, avagy: ahol csak az egerek járnak. A 30-35 perces – 10.30, 11.20, 12.30, 13.30 és várhatóan 16.30 órakor induló – barangolás során az érdeklődők megtekinthetik a padlásszinten lévő zenetermet, a sörpincét, és a 3D-s moziba szintén betérhetnek a játék egerek.
Fotópontok is várják a résztvevőket, akik a kijelölt helyszíneken emlékezetes képeket készíthetnek plüssegerükkel a nevezetes napon. Ezen felül, aki plüssegérrel érkezik, 10%-os kedvezménnyel juthat hozzá a kastély kávézójában fellelhető, legínycsiklandóbb süteményekhez. A Barokk Színházban 15 órakor kezdődik az a mesekönyv-bemutató, ami feltárja Herceg Egérváry Elemér 2. naplójának titkait. A kötet szerzői Faludi Ildikó és fia, Reményi Márton, illusztrátora pedig Ferenc Tamás egri képzőművész.
Keresik az ország legkisebb és a legnagyobb plüssegerét, valamint a herceg Egérváry Elemérre legjobban hasonlító plüssegeret. A megmérettetésre benevezők 11 és 12 óra, valamint 13 és 14 óra között mutathatják be plüssegerüket a zsűrinek. A verseny eredményét április 10-e után hozzák nyilvánosságra a www.kiralyikastely.hu honlapon.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online