Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn tölti a hosszú hétvégét a hazai zöld parlament

2013-03-22 15:49:10

A csütörtöki előprogramokat követően, március 22-én, a kora délutáni órákban Gémesi György polgármester a Gödöllői Királyi Kastély lovardájában megnyitotta a Zöld Szervezetek 23. Országos Találkozóját.

Gödöllő – 1997 után – másodszor házigazdája a rendezvénynek. A március 24-ig tartó találkozó szervezője a GATE Zöld Klub, a Magonc Alapítvány és a Greenpeace Magyarország, célja pedig, hogy a számos, helyi és országos, különböző témában dolgozó magyarországi zöld szervezetek a legfontosabb kérdésekben tájékoztassák egymást, ami alapját képezheti annak, hogy a környezeti szempontok érvényesítése érdekében egységesen és közösen tudjanak fellépni.

A megnyitót követően plenáris ülések kezdődtek a gödöllői kastély lovardájában. Nyitásként a politikai pártok környezetvédelmi jövőképével ismerkedhettek a jelenlévők. A 2011 első félévében, hazánk európai uniós elnöksége idején számos kiemelt esemény helyszínéül szolgált teremben Jávor Benedek (PM), Kepli Lajos (Jobbik), dr. Nagy Andor (Fidesz-KDNP), Szabó Imre (MSZP, egykori környezetvédelmi miniszter) és Szél Bernadett (LMP) fejtette ki az álláspontját, és a több száz fős hallgatóság soraiban ott ült Schiffer András, az LMP prominens alakja is.

Szombaton a Művészetek Háza Gödöllő épülete lesz a rendezvények fő helyszíne, ahol szekcióülések és kulturális programok is várják az érdeklődőket. A hazai zöld parlamentnek is titulálható gödöllői találkozó programja vasárnap, a kora délutáni órákban az állásfoglalások, nyilatkozatok elfogadásával zárul.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online