Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elvileg eldőlt: az egyetemnek lesz uszodája

2013-03-12 15:30:27

Az utóbbi napok fejleményeiből arra lehet következtetni, hogy lezárulni látszik az egyetemi uszodaépítés mintegy fél éve tartó kálváriája. Kiadták az elvi építési engedélyt, így hamarosan elkezdődhet a vizes objektum beruházásának megvalósítása.

Miután március 8-án dr. Nánási Éva, Gödöllő címzetes főjegyző asszonya ellátta kézjegyével az egyetem területére tervezett új uszoda elvi építési engedélyét, megnyílt a lehetősége annak, hogy megépülhessen az utóbbi hónapokban a helyi érdeklődés középpontjába került vizes objektum. Aki azonban azt gondolja, hogy a tavaly nyáron bezárt egyetemi strand területén létesül az 50 x 25 méteres, sátorfedéssel téliesíthető medence és a szükséges kiszolgáló létesítményrendszer, téved. A helyszín ugyanis az első gondolatként felmerült terület, nevezetesen, a gépmúzeum és a Mezőgazdasági Biotechnológiai Központ közötti rész.

Március 14-én a gödöllői képviselőtestület tagjai tárgyalják a szóban forgó területre vonatkozó szabályozási terv módosítását, és ha igent mondanak rá, újabb adminisztratív akadály hárul el a beruházás megkezdése elől. Balázs Zoltán, a Szent István Egyetem sportigazgatója megkeresésünkre úgy fogalmazott, hogy az elvi építési engedély birtokában folytatódhat a végleges építési engedély beszerzését célzó eljárás, és ha minden gördülékeny lesz, májusban indulhatnak a munkálatok. Az építkezés akár 10 hónapig is eltarthat, ezáltal nem valószínű, hogy jövő tavasznál előbb átadják az uszodát. Kedvező, hogy a beruházás anyagi fedezetét biztosító TAO-támogatás a 2012/2013-as határozat alapján lehívható, így az anyagi forrásra nem kell újra pályázni.

Papíron hasonló a helyzet az új egyetemi kézilabdacsarnokkal is, aminek elvi építési engedélyére szintén rákerült a pecsét. Ebben az esetben azonban gyorsabb kivitelezés várható, így az is elképzelhető, hogy idén ősszel már használható lesz a sportlétesítmény.

Balázs Zoltánt arról is kérdeztük, hogy tudni-e már, mi lesz a sorsa a tavaly bezárt egyetemi strandnak. A sportigazgató elmondta: szándékukban áll újra kinyitni a strandot, de erről végleges döntés csak akkor születhet, ha megtörténik a műszaki állapot felmérése. Ennek birtokában elkészíthető az a számítás, ami alátámaszthatja, hogy gazdaságos-e pénzt költeni egy átmeneti megoldásra, vagy hasznosabb elképzelés hosszabb távú fejlesztésben, átépítésben gondolkodni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online