Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Benkő Ákos lemondott a Gödöllő Városért díjról

2013-03-06 15:38:38

Idén rendhagyó és példátlan lesz az 1848/49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 165. évfordulójával kapcsolatos gödöllői ünnepi eseményeket megelőző Gödöllő Városért díj átadása.

Rendhagyó azért, mert nem a korábbi években megszokott időpontban, azaz, március 15-én, hanem – az egyik díjazott elfoglaltsága miatt – március 10-én, vasárnap 18 órakor a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében zajlik le a rendezvény. Példátlan pedig azért, mert a gödöllői önkormányzati éra történetében először fordul elő, hogy városi elismerésre méltónak tartott személy lemondjon a kitüntetés átvételéről.

A gödöllői képviselőtestület tagjai ebben az évben eredetileg két magánszemélynek és egy szervezetnek ítélték oda a település második legrangosabb kitüntetését és az azzal járó díszoklevelet, Világfa-kisplasztikát, valamint pénzjutalmat. A tizenhét éve alapított Gödöllő Városért díjjal elismerni szándékozott jutalmazotti kört – a február 14-én, zárt ülésen elfogadott határozat alapján – 2013-ban Buka Enikő, a zeneiskola igazgatóhelyettese és oboatanára, Benkő Ákos, a Gödöllői EAC atlétikai szakosztályának mesteredzője, illetve a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. dolgozói közössége alkották volna.

Benkő Ákos azonban, miután értesítették a döntésről, írásban lemondott a kitüntető cím átvételéről. A magyar és a nemzetközi atlétatársadalom elismert szaktekintélye – aki Szepesi György és Zsíros Tibor társaságában 2011-ben MOB Fair Play életmű díjat kapott – első megkeresésünkre teljesen elzárkózott attól, hogy kifejtse véleményét. Később azonban annyit elmondott, hogy számára ez így volt természetes és az ügyet a lemondással lezártnak tekinti.

Lemondásában a következőket írta: mindenkinek köszönöm, akinek szerepe lehetett abban, hogy megkapjam a Gödöllő Városért kitüntető címet. Azonban ezt a kitüntetést nem kívánom elfogadni és ezzel a visszautasítással senkit megbántani nem szeretnék. Benkő Ákos indoklásként azt is hozzáfűzte: lehet, hogy én másképp látom a világot, de ez a látásmód 73 éve nem változott. Mindezek ellenére, a továbbiakban is változatlan hozzáállással dolgozom Gödöllő város sportsikereiért, valamint az egyetem és a város eredményes együttműködéséért.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online