Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kitettek magukért a Gödöllői EAC utánpótláskorú atlétái

2013-03-05 11:52:44

A felnőttek viadala után egy héttel a junior és ifjúsági korú atléták számára rendezték meg a fedettpályás országos bajnokságot, valamint a téli dobóbajnokságot. A budapesti SYMA-csarnokban március 2-án és 3-án lezajlott megmérettetésen a Gödöllői EAC üdvöskéi is szép számban álltak rajthoz.

Benkő Ákos, a GEAC mesteredzője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a magyar atlétikában ezekben a korosztályokban még van mezőny, van minőség, szoros és nem egyszer a jövőre nézve sokat ígérő végküzdelmeket vívnak a fiatalok.

Bár a gödöllői atléták ezúttal nem szereztek aranyérmet, az azonban feltétlenül örömteli, hogy a színvonalas csatákban kiváló eredményekkel ott voltak az élen, és számos dobogós és döntős helyezést értek el.
Az első éves ifik közül Ajkler Eszter (képen balra) remek, 167 centiméteres egyéni csúccsal, a győztesével azonos eredménnyel lett második magasugrásban, Príma Balázs pedig téli körülmények között érte el egyéni legjobbját (62,65 méter) gerelyhajításban, és állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Külön említést érdemel még Pápai Márton teljesítménye, aki a juniorok 3.000 méteres síkfutásában okos versenyzéssel, 9 percen belüli idővel szerzett bronzérmet, illetve Kriszt Botond (képen jobbra) produkciója, aki az ifiknél három szám döntőjébe bejutva gyűjtögette a bajnoki pontokat.


A Gödöllői EAC atlétáinak eredményei
Ifjúságiak:

Ajkler Eszter 2. hely (magasugrás), 6. hely (60 méteres gátfutás), 8. hely (400 méteres síkfutás), Príma Balázs 3. hely (gerelyhajítás), Kriszt Botond 5. hely (gerelyhajítás), 7. hely (60 méteres gátfutás), 5. hely (400 méteres síkfutás), Vanó Tamás 6. hely (gerelyhajítás), Kapitány Erik 9. hely 3.000 méteres síkfutás.

Juniorok:

Pápai Márton 3. hely (3.000 méteres síkfutás), 5. hely (1.500 méteres síkfutás), Budai Alexandra 4. hely (60 méteres síkfutás), 3. hely (200 méteres síkfutás), Zsíros Zsanett 6. hely (1.500 méteres síkfutás), 8. hely (800 méteres síkfutás).
A futószámokban indult versenyzők edzője Benkő Ákos, a dobóatlétáké pedig Máté Alpár.


Kapcsolódó cikk


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online