Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csak becsületgólra futotta a bajnok ellen

2013-02-25 21:45:06

NB I., alapszakasz, 22. forduló:

Gödöllői Bikák – Rába ETO 1-8 (0-5)

A csapatok tabellán elfoglalt pozíciója alapján rangadóval fejeződött be a bajnoki alapszakasz. Városunk 3. helyen álló formációja a bajnoki címvédő és toronymagasan listavezető győri gárdát fogadta az egyetemi sportcsarnokban. Hatalmas bravúr lett volna a gödöllői pontszerzés, már csak azért is, mert november 19-én az ETO 10-1 arányban nyert hazai pályán.

Ezen a meccsen szűk hat percet kellett várni arra, hogy a védekezését sok esetben a félpályán túlra is feltoló és labda nélkül is fürgébben mozgó győriek megszerezzék a vezetést. A szorításból többször is ívelgetésekkel próbált kimenekülni a gödöllői gárda, ám az ezekből indított támadások rendre elhaltak a vendégek kapuja előtt.

A valódi fordulatot az ex-gödöllői Harnisch Ákos találata jelentette a 15. percben, akinek léc alá helyezett bombája után alaposan megrogyott a hazai társulat, így a térfélcseréig még háromszor köszöntek be a nyomasztó fölényben játszó Rába-partiak.

Félő volt, hogy az erőtartalékaikra egyre kevésbé számítható vendéglátók, a bekapott gólok mennyiségét tekintve, a második félidőben eljutnak a kétszámjegyű mértékig. Dicséretükre legyen mondva, ezt sikerült megakadályozniuk. Sőt, inkább azzal voltak elfoglalva, miként szerezhetik meg becsületgóljukat. Bár Vidák Balázs előtt több lehetőség is kínálkozott, akcióból – főként a rossz döntések miatt – ez nem ment. Kisbüntetőből azonban igen, mert Szimcsák Tamás a 38. percben túljárt a győri hálóőr eszén. Hat másodperccel a végső sípszó előtt Lovrencsics Balázs mérsékelhette volna csapata hátrányát: a fiatal játékos jobb lábas lövését követően csupán centiken múlt, hogy a labda nem ért célba.

A Gödöllői Bikák 41 ponttal, 80-73-as gólkülönbséggel a 3. helyen zárták a 22 fordulóból álló bajnoki alapszakaszt. A folytatásban városunk együttese a felsőházi (1-6. hely) rájátszásban – a Rába ETO, a Berettyóújfalu, a Szeged, az Aramis és a Haladás társaságában – lesz érdekelt, amit körmérkőzéses rendszerben bonyolítanak le. A csapatok az alapszakaszban megszerzett pontjaikat és góljaikat magukkal viszik. A Gödöllői Bikák a március 4-i fordulóban Szombathelyre utaznak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online