Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mesterségesen válhat termékennyé az Erzsébet királyné Szállodát működtető cég

2013-02-18 14:37:57

Napjainkban összesen hat, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság (három nonprofit kft., két kft. és egy zrt.) működik településünkön. Ebből ötnek február 14-én elfogadták a 2013-ra vonatkozó üzleti tervét. A kakukktojás a VÜSZI Kft., ahol ez a döntés várhatóan márciusra tolódik, mivel új ügyvezetőt keresnek a cég élére.

A város balatonlellei üdülőjét is működtető, fő feladataként a helyi közétkeztetést biztosító Kalória Nonprofit Kft. 801,5 millió forintos bevétellel számol erre az évre, kiadásai azonban előreláthatólag meghaladják a 812,3 millió forintot. Az egyenleg 10,7 millió forintos veszteséget feltételez, amit a vállalkozási tevékenységnél mutattak ki. A helyi költségvetéstől bruttó 274,7 millió forintra számíthat a társaság, azzal a kitétellel, hogy ebből az összegből közel 45 millió forintot számla ellenében, az ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetésben résztvevők által ténylegesen igénybe vett költség alapján hívhat le.

Nem tervez gazdálkodási eredményt Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Kft. 2013-ra, csupán azt, hogy a 226,3 millió forintos bevételét elkölti. Támogatási forrásként csaknem 142,9 millió forintra számíthat a helyi kultúra házát működtető kft. a városi költségvetésből. A cég vezetése bízik abban, hogy a jegyár bevétel után igénybe vehető társasági adókedvezmény jóvoltából további forrás segíti a ház falai között folyó munkát. 

Valamivel több mint 2,1 millió forintos adózás előtti eredménnyel kalkulál az idei évre a Gödöllői Piac Kft. vezetése. Erre akkor lesz esély, ha a gyakorlatban is rendelkezésre áll majd az 52,3 millió forintos nagyságrendben tervezett bevételi főösszeg.

A csaknem 623,8 millió forintos bevételi terv teljesülése esetén is 28,3 millió forintot meghaladó veszteséggel számolnak Gödöllői Távhő Kft-nél, amelynek göngyölített kintlévősége a tavalyi év végére nettó áron megközelítette a 61 millió forintot. A negatív egyenlegre – aminek fő oka, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletében meghatározott támogatás a tavalyi 157 millió forinthoz képest idén várhatóan 83 millió forintra csökken – a cég eredménytartaléka nyújt fedezetet.

Fennállása során először idén lehet nyereséges az Erzsébet királyné szállodát működtető G-Magistratus Zrt. A társaság menedzsmentje azonban nem kalkulál horror összegű pozitívummal, írd és mondd: 23 ezer forintos pluszt lát a 2013-as gazdálkodásban. Ez döntően annak köszönhető, hogy az önkormányzat a tavalyi évhez képest, idén nettó 91 millió forinttal kevesebb bérleti díjat kér a zrt-től. A társaság pénzügyi helyzetét mesterségesen befolyásoló intézkedés a bérleti szerződés szerint december 31-ig érvényes. Futás Levente (Fidesz) ezzel kapcsolatosan megjegyezte: nem történt más, mint az, hogy ettől kezdve közpénzből – ha úgy tetszik, a gödöllői adófizetők pénzéből – kell finanszírozni a tervezett minimális nyereség érdekében elszámolt veszteséget.
A napirend tárgyalása során arra is fény derült, hogy az éttermet működtető vállalkozás havi nettó 500 ezer forinttal járul hozzá a társaság vezetése által éves szinten 21,5 millió forintra prognosztizált bérleti díj bevételéhez. Fejlesztési vonalon említést érdemel, hogy május végére elkészülhet a mini wellness részleg, amit az amortizációs keret terhére számolnak el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online