Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Maszekoknak szerveznék ki a gödöllői iskolák takarítását

2013-02-15 14:11:58

Közbeszerzési eljárás során kívánják kiválasztani azt a vállalkozást, amely a jövőben elláthatja a gödöllői önkormányzat működtetési körébe tartozó iskolák takarítási szolgáltatását.

A nyertes pályázó május 1-jétől 2015. június 15-ig kaphat megbízást a feladat teljesítésére, összességében bruttó közel 135 millió forintért, amiből erre az évre bruttó 42,3 millió forint jut. A takarítandó tanodák körét a Damjanich-, az Erkel-, a Petőfi-, a Hajós iskola két épülete, a zeneiskola, valamint a Török Ignác Gimnázium alkotják. A rendben tartandó terület közel 23 ezer négyzetméter, az ablakok tisztítása pedig 3.372 négyzetméteres felületen jelent kihívást. A vizes blokkokban található WC csészék, piszoárok száma megközelíti a 350 darabot, míg a kézmosók száma 375 darabra tehető.
A beérkezett ajánlatok bírálatánál a szolgáltatás nettó havi díját 80, a rendkívüli takarítási feladatokért kért ellenszolgáltatás nettó négyzetméterenkénti díját pedig 20 százalékkal veszik szempontként figyelembe.

Az indítványra 13 képviselő szavazott igennel és 2 nemmel. A javaslatot elvető Fideszes városatyák közül Futás Levente azzal érvelt, hogy kár lenne tönkretenni a meglévő rendszert. Vörös István abban látta az intézkedés legfőbb veszélyét, hogy a jelenlegi dolgozók elveszíthetik állásukat, ha a vállalkozó nem alkalmazza őket, amivel gyarapodhat a munkanélküliek száma. A kiszervezés-pártiak főként azzal védték a mundért, hogy mindössze 26, jobbára nyugdíjas ember sorsáról van szó, és a kiadások remélt csökkentésén túl, rendezettebb viszonyokat teremtene, ha az iskolák igazgatói nem munkáltatóként állnának kapcsolatban a személyzettel, hanem a vállalkozás vezetőjén kérhetnék számon a szerződésben rögzített feladatok megfelelő színvonalú ellátását.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online