Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kifogott egy settenkedő róka a hatóságokon

2013-02-01 17:30:58

Értetlenkedésüknek hangot adva értesítették szerkesztőségünket azok a személyek, akik a tétlenkedő és tanácstalan hatóságok közreműködése nélkül oldották meg azt a vészhelyzetet, amit egy róka felbukkanása okozott Gödöllő egyik máriabesnyői utcájában.

Akár nagyobb baj – netán tragédia – is történhetett volna a napokban az egyik máriabesnyői utcában, ahol az ott élők arra lettek figyelmesek, hogy egy sérült, bal hátsó lábát húzó róka poroszkál a lakott területen. A ravaszdit a délutáni órákban észlelték, abban az időpontban, amikor a gyermekek zöme az iskolából hazafelé tart.

A környék lakói közül jó néhányan összesereglettek, majd kisebb tanakodás után telefonálgatni kezdtek. Tették ezt abban a reményben, hogy a hatóságok közül valamelyik majd intézkedik. Elmondásuk szerint beszéltek a gyepmesterrel, az állatorvossal, az állategészségügyi állomás munkatársával, a Pilisi Parkerdő Zrt. vadászával, a polgármesteri hivatal hatósági osztályával, a járási kormányhivatallal és a Gödöllői Rendőrkapitányság telefonszámát is tárcsázták. És gyakorlatilag semmire sem jutottak. Pontosabban arra a megállapításra, hogy Gödöllőn nem találtak olyan hatóságot vagy állatvédő szervezetet, amely napközben megoldja egy betegnek látszó róka szakszerű befogását és elszállítását. Segítőkészséget igazán az állatorvos és rendőrség részéről tapasztaltak…

Jobb híján a maguk erejéből, egy ismerős közreműködésével tették ártalmatlanná a becserkészéséhez használt lapátokra többször is rátámadt rókát. A magánakcióban egy, a helyi egyetemen dolgozó, vadakkal foglakozó állatgondozó vállalt oroszlánrészt, és szakszerűen, az állat kínzása nélkül ketrecbe terelte a ravaszdit. Ez az ügy „hepienddel” zárult, ám a kérés továbbra is a levegőben lóg: ki(k) az illetékes(ek), ha a várost övező erdőkből lakott területre téved egy veszélyesnek számító állat?


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online