Vissza normál nézetbe Nyomtatás

GIKSZER a Művészetek Házában

2013-01-25 08:09:06

Január 24-én mutatták be a februárban induló és a jövő év októberének végéig tartó, a Gödöllői Ifjúsági Közösségi Szerveződés (GIKSZER) elnevezésű projektet, amire a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. csaknem 79 millió forintos európai uniós támogatást nyert.

A TÁMOP-5.2.5/B-10/1-2010-0030 azonosítószámú projekt a gyermekek és a fiatalok társadalmi integrációját hivatott segíteni, azzal a szándékkal, hogy az eltérő társadalmi aktivitási szintű fiatalok közéleti részvétele erősödjön, munkavállalási, szociális, családtervezési és kreatív kompetenciáik fejlődjenek. A program célja, hogy különböző alternatívákat nyújtson a Gödöllőn, illetve a térségben élő és tanuló, 12-29 éves fiataloknak a szabadidő hasznos eltöltésére, valamint, hogy segítse és könnyebbé tegye az ifjúság aktív társadalmi részvételét, szerepvállalását. A folyamatban különös fontosságot szánnak a hátrányos helyzetű fiatalok fokozott motiválására, a tevékenységekbe történő bevonására.

Bánáti Zsombor, a Művészetek Háza Gödöllő Kft. ifjúságszakmai vezetője a projekt főbb elemeinek bemutatása során elmondta, három információs pontot hoznak létre a városban, amik a Szent István Egyetemen, a Madách Imre Szakközépiskolában, illetve a Művészetek Házában adnak tájékoztatást az érdeklődő fiataloknak. Ezen felül, a következő év végéig több olyan szakkört, foglalkozást, klubot, tábort és szakmai műhelyt is szerveznek, ami az érintett korosztály szabadidejének hasznos és kreatív eltöltésére fókuszál.

Honlapot is indítanak, aminek feladata nem csak az általános információszolgáltatás lesz, hanem – akár anonim formában – tanácsadásokkal (drog-prevenció, szexuális felvilágosítás) is segíti az érdeklődőket. Kiemelendő eleme a GIKSZER-programnak az, úgynevezett, „gödöllői modell”, ami az elméleti alapozás és a gyakorlati példák megismerését követően lehetőséget biztosít arra, hogy a helyi fiatalok kidolgozzák a gödöllői ifjúság érdekképviseletének jövőképét, küldetését, célját és működési rendjét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online