Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőt is betakarta a hó

2013-01-14 08:39:58

Az Országos Meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Pest megyére a vásárnap este indult havazás intenzitása miatt. A Gödöllőt is érintő, citromsárga fokozatnak megfelelő intézkedés azt jelenti, hogy egy nap alatt tíz centi friss hó hullhat. Emellett, az időnként megélénkülő, helyenként erős keleti, délkeleti szél hóátfúvásokat is okozhat, és megtörténhet, hogy a későbbi órákban ónos esőre is számítani kell.

Értesülésünk szerint a VÜSZI Kft. munkatársai megkezdték a város kezelésében lévő közterületeken és utakon a téli csapadék ártalmatlanítását. Az első ütemben az autóbusz-járatok útvonalát teszik járhatóvá. A második ütemben a gyűjtő utakat és a lakótelepi utakat takarítják, míg a harmadik ütemben a földutak tisztítására helyezik a hangsúlyt. Fontos, hogy az ingatlantulajdonosok számára kötelező előírás az épületük előtti járdaszakasz hótól vagy jégtől történő megtisztítása.

A havazás miatt hétfő reggelig több közúti baleset történt az országban, és jelentősen lelassult a közlekedés. Aki gépjárművel útnak indul, fennakadásokra számíthat, ezért tanácsos több üzemanyagot vételeznie, lapátot, hóláncot és vontatókötelet magával vinnie.

Jó hír a tömegközlekedést választó utasoknak, hogy Tarlós István engedélye alapján a Budapesti Közlekedési Központ január 14-én, hétfőn éjfélig
ingyenessé tette a budapesti és az agglomerációs járatait, köztük a gödöllői HÉV-et is.
A déli órákra valamelyest javult helyzet a főbb gödöllői utakon, amik felülete többnyire vizes vagy hókásás. Figyelni azonban továbbra is érdemes, hiszen akár az újabb csapadék, akár az esti, éjszakai órákra várható fagyos hőmérséklet kedvezőtlenné teheti az útviszonyokat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online