Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Télies napok elé nézünk

2013-01-12 17:14:03

Miként az ország jelentős részén, Gödöllőn és térségében is télies viszonyokra lehet számítani az elkövetkező napokban. Az akár 10 centiméteres vastagságú hótakarót és napközben is jobbára negatív előjelű hőmérsékletet ígérő időjárást délnyugat felől érkező mediterrán ciklon határozza meg, előreláthatólag január harmadik hetének utolsó napjaiig. A meteorológusok szerint hétfőtől szerdáig inkább a vegyes halmazállapotú (havas eső, esetleg ónos eső) lesz a jellemző csapadék városunkban, a havazás elsősorban csütörtökön és pénteken okozhat problémát a közlekedésben.

A gödöllői közterületek és járófelületek hó-, illetve csúszásmentesítéséért felelős VÜSZI Kft. november közepétől 24 órás készenléti ügyeleti szolgálatot működtet. A szolgálathoz 35-40 fős személyzet tartozik, akik munkáját szükség esetén 9 gépjármű segíti.

A téli csapadék intenzitásától függően, a társaság munkatársai három ütemben látnak neki a városi kezelésben lévő utakról a hó eltakarításának. Az első ütemben az autóbusz-járatok útvonalát teszik járhatóvá. A második ütemben a gyűjtő utakat és a lakótelepi utakat takarítják, míg a harmadik ütemben a földutak tisztítására helyezik a hangsúlyt.

Fontos azonban azt is tudni, hogy a városi – akár autós, akár gyalogos – közlekedés biztonságos körülményeinek megteremtése a téli időszakban nem kizárólag a VÜSZI feladata, hanem az ingatlantulajdonosoké is, akik számára kötelező előírásként kezelendő az épületük előtti járdaszakasz hótól vagy jégtől történő megtisztítása.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online