Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hitelszerződéssel váltanák ki a részvény adás-vételi kontraktust

2013-01-09 17:30:40

A gödöllői képviselőtestület tagjainak többsége az év második napján hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzat hitelszerződéssel váltsa ki az Erzsébet királyné Szálloda beruházását lebonyolító Öresund Holding Vagyonkezelő Kft-vel 2008. február 28-án közel 6,5 millió euró értékben kötött részvény adás-vételi szerződést.

Döntésük végrehajtása érdekében a városatyák felhatalmazták a polgármestert arra, hogy – az adósságállomány forintra történő konvertálását engedélyező kormányzati hozzájárulás megszerzése mellett – tárgyalást folytasson a hitelszerződésről a Raiffeisen Bank Zrt-vel, amely pénzintézettel a gödöllői önkormányzat szerződéses kapcsolatban áll az Erzsébet királyné Szálloda beruházásával kapcsolatos részvényvásárlás vételárának törlesztését illetően.

A január 2-i döntést megelőzően az aggályaikat megfogalmazó Futás Levente és Vörös István vitába szálltak Gémesi Györggyel. A Fideszes képviselők azt feszegették, hogy amennyiben az elképzelés valóra válik, a gödöllői költségvetés egy újabb hiteltörlesztést vesz a nyakába, aminek a fedezetét közpénzből kell majd előteremteni. Ráadásul, a javaslat elfogadásával felborul az eredetileg megálmodott pénzügyi konstrukció, miszerint, a részvények vételártörlesztésének forrása a szállodát működtető társaság által termelt nyereség. A cég mentesül a teher alól, miközben az önkormányzat mindannyiunk pénzéből olyan feladathoz vállal hosszú távú fizetési kötelezettséget, ami nem tartozik a kötelezően ellátandó tevékenységek körébe.

Gémesi György nem kívánt azonosulni képviselőtársai véleményével. A polgármester hasznosnak ítélte a település idei költségvetésének előkészítési folyamatát is befolyásoló előterjesztést. Mint mondta: a megújult épület a város tulajdona, és műemlék, aminek védelme kötelező önkormányzati feladat. A szállodát működtető gazdasági társaság pedig fellélegezhet, hiszen tisztázódhat, hogy a létesítmény üzemeltetése önmagában nyereséges tevékenység.

Vörös István érdeklődésünkre megerősítette azon mondatait, amik hozzászólásában is elhangzottak: a Fideszes városatya erről a fejleményről feljelentés-kiegészítést küld az ügyészségre, valamint beadványt juttat el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online