Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sikerdíjat ajánlott a városvezetés

2013-01-04 09:49:23

Az 1996-ban kirobbant, Tocsik Márta nevéhez köthető botrány óta érdemes kellő óvatossággal kezelni a sikerdíj szót. Még akkor is, ha ennek fejében megtakarítás helyezhető kilátásába.

A gödöllői önkormányzat tagjai decemberben olyan határozati javaslatot fogadtak el, aminek értelmében az adózás területén próbálnak meg pénzt fogni. A polgármesteri hivatal költségvetési irodájának munkatársai és az önkormányzat könyvvizsgálója mellett, a jövőben a komoly szakmai múlttal és tekintéllyel rendelkező PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. illetékesei is közreműködnek abban, hogy megtakarítás születhessen a városi költségvetés, valamint az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok általános forgalmi adó (ÁFA) tételeit illetően.

A szolgáltatásait korábban más gödöllői ügyekben (például: balatonlellei üdülő értékesítése, Erzsébet királyné Szálloda üzemeletetője gazdálkodásának átvilágítása) is hasznosító PricewaterhouseCoopers Kft. a múltra, illetve a jövőre nézve megtakarított adó összege alapján 10 százalékos mértékű sikerdíjra jogosult, ami nem haladhatja meg a nettó 7,9 millió forintos összeget. A sikerdíj alapját az az ÁFA-tétel képezi, amihez az önkormányzat, mint megbízó a társaság javaslata alapján hozzájut.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online