Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Rácsok közül került rács mögé az idei év leglúzerebb tettese

2012-12-30 10:01:37

A Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai összegyűjtötték, hogy a mögöttünk hagyott évben milyen legekkel szembesültek a helyi zsaruk a kapitányság illetékességi területén. A közlekedési kihágások és a bűncselekmények között egyaránt akadt meghökkentő eset. Hírportálunk a Gödöllőn történt „különlegességekből” csemegézett.

A legjelentősebb sebességtúllépés: a lakott területen megengedett 50 helyett 118 kilométer/órás sebességgel közlekedett egy járművezető Gödöllőn, a Szabadság úton január 30-án 13.31 órakor. A gyorshajtó személy 200 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

A legnagyobb kiszabott büntetéssel egy ittas járművezető szembesült, akire gyorsított eljárás keretében 625 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a bíróság, valamint a férfit két évre eltiltották a gépjárművezetéstől.

A leglúzerebb elkövető címet B. T. 39 éves gödöllői férfi tudhatja a magáénak, aki május 10-én, az éjszakai órákban betört Gödöllő egyik műszaki üzletébe. A csendes riasztást követően a járőrök a helyszínre érkeztek, és elfogták az értékek válogatása közben az egyik rácsba beszorult renitens személyt. Az eltulajdonítani szándékozott érték 250 ezer forint volt, míg a rongálással 300 ezer forintos kár keletkezett.

A legtöbb rendbeli bűncselekmény egy, az Interneten keresztül otthon végezhető munkát kínáló hölgy nevéhez fűződött. A munkavégzés külföldi üdülési katalógus csomagolása lett volna. Az ország egész területéről eddig közel 600 sértett jelentkezett, akiktől – szervezési költség jogcímen – 800 és 1.800 forint közötti összegeket kért el a gyanúsított. A munkavégzésből semmi nem lett.

A legtöbb hétvégi ház feltörést egy 18 éves gödöllői fiatalember követte el, aki 3 hónap alatt 30 esetben hatolt be illegálisan hétvégi házakba, vagy a családi házakhoz tartozó melléképületbe. A férfi kizárólag színesfémet lopott el, majd ezeket értékesítette. A gödöllői rendőrök az elfogását megelőzően fokozottan ellenőrizték Gödöllő és Isaszeg külterületeit, ami eredményesnek bizonyult.

A legügyetlenebb kerékpáros titulus egy, február 26-án érkezett bejelentés alapján adható ki, miszerint: Gödöllőn, az autópálya felüljáró alatti részen egy férfi feküdt az árok szélén. A helyszínen megállapították, hogy a férfi kerékpárját tolva, gyalogosan közlekedett, amikor a biciklihez kötött kutya az úttest jobb szélén lévő árokba ugrott, és a férfit, valamint a kerékpárt is magával rántotta. A férfi ittas állapota miatt egyedül nem tudott kijönni az árokból. Orvosi ellátásáról a rendőrök gondoskodtak.

A legamatőrebb jogsértő V. A. 58 éves gödöllői férfi volt, aki saját házában kialakított kávézóban kívánta engedély nélkül árusítani a pirotechnikai eszközöket. A helyi körzeti megbízottak ellenőrzést tartottak a helyszínen, és 765 darab rakétát, petárdát és egyéb pirotechnikai eszközt lefoglaltak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online