Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Telekcsere a máriabesnyői egyházközséggel

2012-12-28 10:48:05

Decemberi tanácskozásukon értékkülönbözet nélküli telekcserére adták áldásukat a gödöllői önkormányzat tagjai. Egy 52 millió forintos ingatlan tulajdonjogáról mondtak le, hogy megkapjanak egy 12,6 millió forintot érő területet. A cél fontosabb volt az üzletnél.

A gödöllői képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy a Szabadság út mentén található, városi tulajdonban lévő, korábban a Damjanich iskolának helyet adó, 1.666 négyzetméteres alapterületű, két közösségi épületből és udvarból álló ingatlan a Máriabesnyői Római Katolikus Egyházközség tulajdonába kerüljön, cserébe egy 6.477 négyzetméteres területű szomszédos ingatlanért, amin elbontásra ítélt, értéket nem képviselő lakóház és melléképület található.

Bő egy évvel ezelőtt a szakemberek 52 millió forintra taksálták a köztulajdont képező ingatlan forgalmi értékét, az egyházi tulajdonúét pedig 12,6 millió forintos összegben állapították meg. A pusztán fiskális szemszögből nézve, közel 40 millió forintos értékkülönbözetről történő lemondást egyes, nem lokálpatrióta klubos képviselők túlzottnak tartották.

A polgármesteri indoklás szerint a telekcsere elsősorban azért vált szükségessé, mert a keresztény közösségek és a máriabesnyői egyházközséghez kapcsolódó civil szervezetek működési terének biztosítása fontos, és a felújításra szoruló épületeken elvégzendő munkálatokhoz pályázati úton megszerezhető anyagi forrás elérése csak abban az esetben lehetséges, ha az ingatlan az egyházközség tulajdonában van.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online