Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A vezetőknek egyhavi, a melósoknak kétheti jutalom jár

2012-12-13 14:29:16

Ebben az évben sem marad el Gödöllőn a közintézményekben dolgozók év végi jutalmazása. A vezető beosztásban lévők egyhavi, a melósok kétheti bérüknek megfelelő összegű, differenciáltan szétosztható különpénzre számíthatnak. Ugyancsak egyhavi jutalmat kapnak a városvezetők, illetőleg – Bokor Árpád kivételével – az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok igazgatói.

Annak ellenére, hogy a gödöllői önkormányzat által (még) fenntartott intézmények (szociális otthon, Forrás, általános iskolák, Török Ignác Gimnázium, óvodák, bölcsődék, pedagógiai szakszolgálat, Számadó, Tormay Károly Egészségügyi Központ könyvtár és múzeum) közül – hatot leszámítva – a döntő többségnél nem képződött személyi juttatás maradvány, a helyi képviselőtestület tagjai által támogatott polgármesteri javaslatnak köszönhetően, valamennyi egységnél sikerült elérni, hogy rendelkezzen jutalmazási lehetőséggel. A vezetők egyhavi, a dolgozók kétheti bérnek megfelelő év végi különpénzben reménykedhetnek.

Az ehhez szükséges feltételt 48.968.000 forintos nagyságrendű városi költségvetési tétel átcsoportosításával teremtették meg, amiből 38.560.000 forint a bért, míg 10.408.000 forint a járulékot fedezi. Határozatukban a településirányítók felhívták az intézményvezetők figyelmét arra, hogy a jutalmakat differenciáltan, az elvégzett teljesítmény alapján oszthatják ki.

Egy másik előterjesztésben foglaltak szerint az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok ügyvezető igazgatói, a polgármester és helyettesei egyaránt egyhavi munkabérüknek, illetve alapilletményüknek megfelelő év végi jutalmat vehetnek fel. A döntés nem vonatkozik Bokor Árpádra, a VÜSZI megbízott direktorára, aki hetekkel ezelőtti nyugdíjazásakor 6 havi bérével egyező, összegszerűen bruttó 3.144.000 forintos jutalmat élvezett.

A határozat értelmében Hatolkai Szaniszló, a Kalória Kht. ügyvezető igazgatója 462 ezer forintot tudhat a magáénak ezen a címen, míg Varga Zsolt, az Erzsébet királyné Szállodát működtető G-Magistratus Zrt. vezérigazgatója bruttó 320 ezer forint várományosa. A többiek, így Geiger Tibor (Távhő Kft.) 414 ezer forintra, Kovács Balázs (Művészetek Háza) 386.400 forintra, Vilhelm Ferenc (Piac Kft.) pedig 345.500 forintra tarthatnak igényt. A döntést a társaságok által nyújtott szolgáltatások és gazdálkodásuk színvonalával támasztották alá.

Gödöllő takarékos gazdálkodásának fenntartásáért, illetőleg a kötelező és önként vállalt feladatok magas színvonalú biztosításáért részesült extrapénzben városunk polgármestere és helyettesei. Gémesi Györgyöt bruttó 521.775 forint illeti meg, míg Tóth Tibor és a tisztségéről időközben lemondott Fábián Zsolt személyes bevétele fél-félmillió forinttal növekszik az akár 13. havi fizetésnek is felfogható plusz juttatással. A kifizetések és az azzal összefüggő járulékok a városi közkasszát terhelik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online