Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Milyen projektek élvezhetnek támogatást 2014-2020 között?

2012-12-11 14:43:30

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése elfogadta a 2014-2020-as időszakra vonatkozó területfejlesztési koncepció további tervezés alapjául szolgáló helyzetfeltárását.

Pest Megye Önkormányzata elsőszámú feladata, illetve felelőssége a megyei szintű területfejlesztés újjászervezése, a Pest megyei közösségek terveinek és kezdeményezéseinek összefogása, a térségek fejlődését meghatározó programok összehangolása, megteremtve ezáltal a fenntartható növekedés, a javuló életminőség és a munkahelyteremtés lehetőségét. A feladat fontos részét képezi a megyei fejlesztési koncepció és stratégia elkészítése, ami irányt mutat a közösségek és a vállalkozások beruházásainak, befektetéseinek, illetőleg alapját képezi a 2014-2020 fejlesztési ciklusban támogatható projekteknek.

Pest megye népessége és gazdasági teljesítménye, valamint gazdasági és társadalmi jellemzői miatt különleges jelentőséggel bír az, hogy a koncepciót részletes és pontos helyzetértékelés alapozza meg, ami az érintett településekkel, vállalkozásokkal partnerségben készül, és amit a civil közösségekkel is véleményeznek. Az elmúlt hónapokban elvégzett szakértői munka, illetve a térségi egyeztető fórumokon elhangzott javaslatok eredményei alapján Pest Megye Közgyűlése jóváhagyta és társadalmi vitára bocsátotta a megyei területfejlesztési koncepciót megalapozó helyzetfeltárást.

A szakmai és társadalmi egyeztetést követően átdolgozott és véglegesített teljes Pest Megyei Területfejlesztési Koncepciót a közgyűlés várhatóan 2013 április havi ülésén vitatja meg –adta hírül a Pest Megyei Önkormányzat internetes oldala.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online