Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két hétre bezár a 336 millió forintos zárolással sújtott gödöllői egyetem

2012-11-30 14:20:18

Miként az ország felsőoktatási intézményeinek nagy része, a gödöllői központú Szent István Egyetem is bezárja kapuit az óév utolsó, illetve az új esztendő első napjaiban. A takarékossági (kényszer)intézkedés az állami támogatás zárolására vezethető vissza.

A Szent István Egyetemet sújtó 336 millió forint összegű zárolás, valamint a következő évre várható további elvonások miatt – a társintézményekhez hasonlóan – az egyetem takarékossági intézkedések bevezetésére kényszerül.

Az épületek üzemeltetési kiadásainak csökkentése céljából a 2012. december 22-e és 2013. január 6-a közötti időszakra dr. Solti László rektor munkaszünetet rendelt el. A halaszthatatlan ügyek zavartalan intézése érdekében a Rektori Hivatal és a Gazdasági Főigazgatóság ügyeleti rendet tart.

Az egyetem rektora felkérte az oktatókat, hogy a szünet időszakára vizsgát lehetőleg ne szervezzenek, továbbá felhívta minden egyetemi dolgozó figyelmét a fokozott energiatakarékosságra. A hallgatók tanulmányi kötelezettségeinek teljesítését – szükség esetén – a kollégiumban tartott vizsgákkal, illetve a vizsgaidőszak dékáni hatáskörben történő meghosszabbításával segítik elő – áll a Szent István Egyetem Kommunikációs Központjának érdeklődésünkre kiadott közleményében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online