Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Garantálják a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselők eddigi bérét

2012-11-23 11:55:56

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) sajtó főosztályának tájékoztatása szerint minden, a polgármesteri hivataloktól a járási hivatalokhoz átkerülő tisztségviselőnek garantálja a kormány az eddigi bérét. Az érintett közszolgálati tisztviselők illetménye főszabály szerint nem változik. A járási hivatalok működéséhez szükséges utolsó simításokat tartalmazó törvénycsomag hamarosan az Országgyűlés elé kerül.

A települési önkormányzatoktól a járási (fővárosi kerületi) hivatalokhoz átkerülő köztisztviselők illetménye nem változik, ugyanannyi marad 2013. január 1-től is, mint amennyit a tisztségviselő a kormányhivatal és az önkormányzat közötti megállapodás aláírásának idején kapott.

Az átvett tisztviselők idei utolsó havi, azaz, decemberi illetményét a – 42 érintett gödöllői személy esetében is – megyei kormányhivatal fizeti ki. Amennyiben a közszolgálati tisztviselő besorolása a megállapodás aláírásától januárig a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján változna (például: adott számú év ledolgozása után automatikusan a következő besorolási fokozatba), a megállapodásban rögzített illetmény helyett ezen módosított illetményre lesz jogosult.  Amennyiben a tisztviselő illetményét a munkáltató (polgármesteri hivatal) egyéni döntése alapján emeli a megállapodás aláírásától követően december 31-ig (például: címadományozás), arra viszont nem lesz jogosult januártól.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online