Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fürdőváros lesz „testvére” a fürdő nélkülinek

2012-11-16 14:35:45

Miután a gödöllői képviselőtestület tagjai rábólintottak a megállapodás-tervezetben foglaltakra, elhárult az akadálya, hogy Gödöllő és a 14 ezer lakosú osztrák Bad Ischl testvérvárosi együttműködésre lépjen.

Az okmány hivatalos és ünnepélyes aláírását november 17-én, szombaton 16 órakor a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében rendezik meg. A dokumentumot Gémesi György és Hannes Heide polgármesterek látják el kézjegyükkel.

Bad Ischl Ausztriában, a Salzburg tartomány határán, Felső-Ausztria déli részén található. A fürdőváros fénykorát 1849 és 1914 között élte, mint Ferenc József hivatalos nyári rezidenciája. Kiemelkedő nevezetessége a ma városi múzeumként működő Seeauerhaus, ahol 1853-ban a császár és Erzsébet hercegnő eljegyzését tartották.

A testvérvárosi együttműködés elsősorban a kulturális- és sport kapcsolatok erősítésére, a kastélyok működtetésében és felújításában szerzett tapasztalatok cseréjére, valamint a turisztikai élet előmozdítására, azon belül is az Erzsébet királynéhoz köthető programok bővítésére fókuszál. A tevékenységgel összefüggő kiadásokat mindkét fél saját költségvetéséből finanszírozza. A kontraktus a másik fél részére küldött írásbeli értesítéssel bármikor felbontható.

Bad Ischl a második osztrák testvérvárosa lesz Gödöllőnek, mivel Laxenburggal már 1997-ben született ilyen megállapodás. Településünk további testvérvárosainak listája itt érhető el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online