Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Beszólt a szakminiszter a tanároknak

2012-11-14 15:12:12

November 13-án néhány órát Gödöllőn időzött Balog Zoltán. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának első embere a Szent István Egyetem szoboravató ünnepségén tette tiszteletét.

A szaktárca vezetője a Parlamentből érkezett, és – köszöntőbeszéde, majd a szobor leleplezése után nem sokkal – oda is sietett vissza. Az egybegyűltekhez intézett szavaiba több, az átszervezés alatt/előtt álló felsőoktatás kérdéskörét érintő gondolatot is belecsempészett Balog Zoltán, aki üdvözölte és elismerően szólt a szoborállításról.

A kormánytag arról is beszélt, hogy a napjainkban tapasztalható erkölcsi válság a bizalomvesztésen alapul. Kifejtette, hogy az egyéni érdeket alá kell rendelni a közösségi akaratnak, ha úgy tetszik, az államérdeknek. Világos, átlátható viszonyok megteremtésével. A miniszter hangsúlyozta: összhangba kell hozni az igényeket az rendelkezésre álló erőforrásokkal, és legyőzni a láthatatlan ellenséget, amit a tétlenséggel és a tunyasággal azonosított.

Halk morajjal reagált a hallgatóság Balog Zoltán azon mondatára, amit nem biztos, hogy ezen a rendezvényen illendő volt az egybegyűltek elé tárnia.
- Rohanok vissza Parlamentbe, hogy le tudjak ülni a pedagógus szakszervezetek képviselőivel, akik sztrájkkészültségben vannak, és alig várják, hogy ne kelljen tanítani...


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online