Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szijjártó Péter: Gémesi György irányvonala rosszat tenne az országnak

2012-11-09 08:25:30

November 8-án Gödöllőt, mint a 6. számú Pest megyei egyéni országgyűlési választókerület központját is elérte a Fidesz országjárása, amiben a kormány tagjai, Európai Parlamenti képviselői és szakpolitikusai vesznek részt.

A kampány során a Fidesz négy, zártkörű, a tagság tájékoztatását szolgáló beszélgetést tervez a Pest megyei 6-os számú választókerületben. Az elsőn Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár tette tiszteletét, aki a rendezvény előtt válaszolt a sajtó munkatársainak kérdéseire.
Hírportálunk tudósítója kissé előre ugrott az időben, és a 2014-ben esedékes parlamenti választásról kérdezte Szijjártó Pétert.

- Államtitkár úr! Vécsey László jóvoltából a gödöllői központú választókerület jelenleg a Fideszé. A helyzet azonban komplikálódhat, hiszen a gödöllői polgármester, Gémesi György személyében egy országosan ismert politikus is könnyen beleszólhat a mandátumért zajló küzdelembe. A városvezető utóbbi időben tett, a kormányzati intézkedések jórészét bíráló nyilatkozatai nem azt feltételezik, hogy másfél év múlva együttműködővé válik. Ebből a helyzetből kiindulva, hogyan készül a Fidesz?
- Ha azt vesszük alapul, hogy Vécsey László 2010-ben első fordulós győzelmet aratott a körzetben, nincs miért aggódnunk. Az, hogy a polgármester úr elmondja a véleményét a kormány intézkedéseiről, helyénvaló. Tudomásul vesszük, hogy nem mindenben ért velünk egyet. Hozzáteszem, nagyon sok dologban mi sem értünk vele egyet. Azt gondolom, a gödöllőiek majd eldöntik, hogy helyes-e az az irányvonal, amit a polgármester úr képvisel. Szerintem számos esetben nem az.

- Szavai magabiztosságot sugallnak, pedig – tetszik vagy nem – a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a gödöllői központú körzetben Gémesi György személye, valamint az általa mozgósítható holdudvar megkerülhetetlen tényező.

- Nézze, folyamatosan figyelem frakciótársam munkáját, és azt látom, hogy Vécsey László a legaktívabb képviselők közé tartozik. Azt gondolom, ez látszik a körzeten is. Azt pedig csak remélni tudom, hogy ezt az itt élők többsége is így gondolja.

- Csakhogy ez csalóka lehet. Főleg akkor, ha a választók bizonyos hányada nem az elért eredményekre fókuszál, hanem érzelmi alapon, az általa elfogadott vezetőt sokszor vakon követve ítélkezik a szavazófülkében.

- Nem akarom homokba dugni a fejem. Tudomásul kell vennünk, hogy van egy olyan polgármester Gödöllőn, akit nagy többséggel megválasztottak erre a pozícióra 2010 őszén. Nyilvánvaló, hogy ez hatással lehet két év múlva is az emberekre, azonban mi ezt a tényezőt belekalkuláljuk a kampányunkba, és mindenkinek el fogjuk mondani, hogy szerintünk miként működik jól egy város, miként működik jól egy ország. Ha ezzel a polgármester úr nem ért egyet, akkor ütköztetjük az érveinket, és a választók majd ez alapján dönthetnek. Bízom a választók ítélőképességében és bízom abban a politikában is, amit folytatunk. Magyarország szempontjából ugyanis ez a helyes út, amin járunk. Azt gondolom, hogy a polgármester úr kritikáiból kiérezhető irányvonal rosszat tenne az országnak.

S még valami, amit Vécsey László fűzött az elhangzottakhoz: az utóbbi bő két évtizedben nem volt olyan kormány, amely annyi pénzzel – számszerűen két és fél milliárd forint körüli összeggel – enyhítette volna a gödöllői költségvetés terheit, mint azt a mostani kabinet a hiteltartozás részbeni átvállalásával hamarosan megteszi.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online