Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az idősek és idősödés kérdéskörét feszegetik

2012-11-05 09:00:09

A Magyar Tudomány Ünnepe idei országos eseménysorozatába illeszkedik a Gödöllőn november 8-án sorra kerülő Idősek és idősödés a mai magyar társadalomban című konferencia.

A Szent István Egyetem (SZIE) Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának (GTK) Pályatervezési és Tanárképző Intézetének rendezésében lezajló eszmecsere helyszíne a felsőoktatási intézmény gödöllői főépületének földszinti rektori díszterme. A november 8-án, csütörtökön 10 órától 17 óráig tartó konferencia védnökei Asztalosné Zupcsán Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára és dr. Villányi László, a SZIE GTK dékánja.

Délelőtt és a kora délutáni órákban számos szakmai előadást hallgathatnak meg a résztvevők. A szakemberek – többek között – beszélnek a tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás évéről és programjairól, az idősödő munkavállalók munkaerő-piaci rugalmasságáról, az az aktív idősödés aktuális kérdéseiről, valamint az érett felnőttekkel folytatott pályatanácsadás sajátosságairól.

Jókai Anna írónő az Életút-pályázat tapasztalatait tárja fel, és megnyitják Balázs Gusztáv fotográfus „Balázs István, az ácsmester” című fotókiállítását is. A nyilvános konferencia 15 órától neves szakemberek részvételével lezajló kerekasztal-beszélgetéssel zárul a gödöllői egyetemen.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online