Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Világrekord-kísérlet a decemberi Talamba-koncerten

2012-11-05 14:34:47

Nem csak egy különleges stílusú és hangzású zenei élménynek lehetnek szem- és fültanúi azok, akik jegyet váltanak a gödöllői Talamba ütőegyüttes december 8-i Spirit of Life címmel meghirdetett koncertjére, hanem egy világrekord-állítási kísérletnek is.

Már önmagában különlegesség, és a világon egyedülálló, hogy tavaly létrejött egy ütőegyüttes-cigányzenekar formáció. A virtuozitást és a bensőséges hangulatú dallamokat egyaránt repertoárjára tűző művészeti csoportot a gödöllői Talamba ütőegyüttes, valamint a magyar kávéházi cigányzene jeles képviselője, a Harmonia Garden tagjai alkotják.

A Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében december 8-án, szombaton 19 órakor kezdődő Spirit of Life című koncert hangzásvilágát egyszerűen úgy lehet összefoglalni: az érzés, ami kell! A látványos showra – amin Herczenik Anna, a Magyar Állami Operaház magánénekese, az 1996-os Ki-Mit-Tud? verseny opera kategóriájának győztese is mikrofont ragad vendégként – a jegyeket 3.200 és 2.700 forintért kínálják.

És, hogy a fellépők csavarjanak egyet a dolgon, Zombor Levente, a Talamba ütőegyüttes frontembere világrekord-állítási kísérletet jelentett be erre az estére. Az ütőhangszeres művész hírportálunk érdeklődésére elmondta, arra készül, hogy egy perc leforgása alatt 800 és 900 közötti ütésszámot mér xilofonjának hangolt falapjaira. Ez másodpercenként 13-15 ütő-hangszer találkozást jelent.

Amennyiben Zombor Levente vállalása sikeres lesz, akkor világrekordnak tapsolhat a koncert nézőközönsége. A kísérletről képi felvétel készül, méghozzá olyan, ami az ütések számának pontos meghatározása, valamint a közjegyzői hitelesítés megkönnyítése érdekében szuper-lassításban is visszanézhető.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online