Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új bérletvariációk a fizetőparkolásban

2012-10-31 10:30:57

November 1-jétől bővül a kedvezményes parkolóbérlet váltására jogosultak köre Gödöllőn. Az erre vonatkozó önkormányzati rendelet módosításának előkészítése során a tipikusan előforduló, jogos lakossági és vállalkozói észrevételeken alapuló problémák kiküszöbölése volt a cél, nem pedig az egyedi gondok orvoslása.

Kedvezményes, éves szinten 12.500 forintos kiadást jelentő parkolóbérletet válthatnak novembertől a belvárosi lakótelepeken (Erzsébet királyné körút, Kossuth Lajos utca és környéke) élő családok a második és a harmadik gépkocsijukra. Ugyanez vonatkozik azokra a 65. életévüket betöltött nyugdíjasokra, akik egy adott évben nem igényelnek ingyenes parkolási engedélyt, de jogosultságukat szeretnék átruházni más kedvezményezettre (például: látogató, gondozó családtag). Ez a könnyítés azonban csak egy autóra vonatkozik.

A fizetős várakozási területen belül, valamint az azt határoló útvonalon tevékenységet folytató, székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozások – amennyiben nincs adó- vagy köztartozásuk – az első gépjárműre 12.500 forintért válthatnak ki éves parkolási engedélyt. Ezen felül további, legfeljebb három gépkocsira járművenként 50 ezer forintos tarifáért juthatnak kedvezményes bérlethez.

Rugalmas megoldásnak tekinthető, hogy az éves bérlet nem egy naptári évre lesz érvényes, hanem a váltás napjától számított 365 napon belül használható fel. További változás, hogy a köz- vagy közhatalmi feladatot ellátó szervezetek számára bővül a nem több, mint 4 órás időtartamú ingyenes várakozási engedély kiadásának a lehetősége. Kérelem alapján a közfeladatot ellátó intézmények dolgozói is igényelhetnek térítésmentes parkolási engedélyt, amit az intézményvezető javaslata alapján maga a polgármester bírál el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online