Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Halottak napja: rendőrök is nyüzsögnek a temetők környékén

2012-10-29 15:43:21

Közeledik a Mindenszentek és a Halottak napja, amikor a szokásosnál több ember utazik el hozzátartozója vagy ismerőse sírjához, ezért – főként a temetők és a sírkertek környékén – megnövekvő személygépkocsi- és gyalogosforgalomra kell számítani.

Miként azt az elmúlt években rendszeresen, a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai idén is készülnek az előreláthatólag főként november első napjaira fokozottabbá váló temető-látogatásokkal kapcsolatos feladatok végrehajtására. Civil és egyenruhás rendőrök folyamatosan lesznek a temetőknél, a parkolók környékén és a nagyobb közlekedési csomópontoknál. Munkájukat a terv szerint polgárőrök is segítik.

A zökkenőmentes gépjármű- és gyalogosforgalom biztosítása, a torlódások elkerülése érdekében a kapitányság illetékesei kérik a lakosságot, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit minden esetben vegyék figyelembe.

Egyidejűleg felhívják a temetőkbe látogatók figyelmét, hogy a parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, értéktárgyakat. A tömegközlekedési eszközökön utazók értékeiket jól zárható felső ruházatukban, vagy táskájukban helyezzék el. Csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül, és a tömegközlekedési eszközön azokat úgy helyezzék el, hogy folyamatosan szem előtt legyenek.

A korábbi évek adatai azt mutatják, hogy ezekben a napokban megnő az esélye a lakástulajdonos távollétét kihasználó betöréses lopásoknak. Ezért a rendőrség munkatársai kérik, hogy otthonuk elhagyását követően ne felejtsék el bezárni az ablakokat (kamra, fürdőszoba, pince, mosdó, WC) és az ajtókat. Amennyiben van, aktiválják a biztonságtechnikai eszközöket. A távollét idejére kapcsolják ki a csengőt, hogy a lakás elhagyatottsága ne legyen könnyen ellenőrizhető. Akár rövidebb (1-2 nap) távolmaradás esetén is kérjék meg rokonaikat, megbízható szomszédjukat, hogy nézzenek rá a lakásra, családi házra.

Bármilyen jogsértés, vagy elfogadhatatlan körülmény észlelése esetén forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy tegyenek bejelentést a 112-es, illetve a 107-es segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Dózsa György úti gödöllői köztemető november 1-je és 4-e között (csütörtöktől vasárnapig) reggel 8 órától 20 óráig látogatható. Ezeken a napokon biztonsági szolgálat tevékenykedik a temetőben, ahova gépkocsival csak mozgáskorlátozottak hajthatnak be.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online