Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hadat üzent a rendőrkapitány a fatolvajoknak

2012-10-29 08:56:37

Negatív tapasztalatokra hivatkozva, dr. Bozsó Zoltán rendőr dandártábornok, a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője úgy döntött, hogy az erdőkben megjelenő fatolvajok felderítésére és elfogására irányuló akciók végrehajtását rendeli el Gödöllőn és környékén.

A nap 24 órájára vonatkozó, és előreláthatólag jövő februárig tartó akciókban – a gödöllői kapitánysághoz tartozó rendőrőrsök személyi állományán kívül – az erdészet, valamint a polgárőrség munkatársai is részt vesznek. A fokozott ellenőrzések során azokkal a személyekkel szemben kezdeményeznek rendőri intézkedést, akik illegálisan dézsmálják az erdők területéről az élő-, illetve kidőlt fákat.

Sajnálatos és elítélendő, ugyanakkor, az emberek egyre romló anyagi helyzetéből kiindulva, cseppet sem meglepő, hogy – amint azt a tapasztalatok is igazolják – növekvő tendenciát mutat a fatolvajlás a gödöllői és a környékbeli erdőterületeken. Az elkövetők sok esetben tehergépkocsikkal, többen szervezett formában jelennek meg a fákkal borított területeken.

Gyakran fordul elő, hogy a tolvajok nincsenek tekintettel az élővilágra: nagy területről, brutális módszerrel, a fákat derékban elvágva lopják el azokat. Mi több, elharapózott az olyan esetek száma is, amikor nem csak magánhasználatra tulajdonítják el a tüzelőanyagként hasznosítható növényzetet, hanem értékesítés céljából követnek el bűncselekményt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online