Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ötmillió forint felett termeltek a köztéri kamerák

2012-10-25 16:51:18

Idestova egy éve, napra pontosan 2011. október 3-ától működnek „élesben” a térfigyelő kamerák a város különböző pontjain. A közbiztonság javítása érdekében megvalósított fejlesztés első fázisa mintegy 50 millió forintos kiadást jelentett. Egy év távlatából nézve, már vannak tapasztalatok. A működtetők szerint, kedvezőek.

A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője, dr. Bozsó Zoltán rendőr dandártábornok által kiadott értékelés alapján elmondható, hogy a gödöllői térfelügyeleti rendszer működése következtében csökkent a bűncselekmények száma a bekamerázott területeken. a 2011 januárja és szeptembere közötti időszakban történt 29 esettel szemben az idei év hasonló időszakában 18 elítélendő cselekedetet regisztráltak a térfigyelő-szemekkel lefedett városrészeken. Elsősorban a testi sértések és a gépkocsi-lopások száma mérséklődött.

Emellett a kamerák információt szolgáltattak a nyomozati cselekmények pontosabb és célratörőbb végrehajtásához. Példaként említhető a Kálváriánál történt kábítószerrel való visszaélések felfedése, de a szeptember 24-i Gödöllőről indult rablógyilkosság elkövetőjének kézre kerítésében is a zsaruk hasznára volt a térfigyelő kamera felvétele.

A térfigyelő rendszer tavaly decembertől idén szeptemberig – úgy, hogy a jogszabályok április és augusztus között nem tették lehetővé a bírság kiszabását – közel 5,4 millió forintos bevételt eredményeztek, és 59 feljelentés is született szabálysértések, valamint tiltott, közösségellenes magatartások miatt.

Úgy tűnik, nincs megállás. A településvezetés szándéka, hogy az anyagi lehetőségekhez mérten, mielőbb elkezdődjék a gödöllői térfelügyeleti rendszer második fejlesztési üteme, aminek során – a vasútállomás és a máriabesnyői bazilika környezetén kívül – a parkokat, a lakótelepeket, az alsóparki játszóteret, valamint a városba bevezető valamennyi útszakaszt is bekameráznák. A kvázi rohamtempót az is indokolja, hogy január 1-jétől Gödöllő járási központ lesz, ami várhatóan növeli majd a személy- és gépjármű-forgalmat, és – sajnos – a rossz szándékú egyének gyakoribb felbukkanásának lehetőségét is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online