Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Átadták a Gödöllői Irodalmi díjat

2012-10-22 13:13:19

Ottlik Géza születésének 100. évfordulója alkalmából a Gödöllői Ottlik Kör és a Gödöllői Irodalmi Kerekasztal illetékesei irodalmi díjat alapítottak a Gödöllőn és környékén élő, vagy gödöllői kötődésű amatőr írók számára. A díjátadót október 19-én, az Ottlik-emléknap keretében rendezték meg a Gödöllő Városi Könyvtár és Információs Központ épületében.

A pályázatot azzal a céllal hirdették meg, hogy felkutassák, támogassák és elismerésben részesítsék Gödöllő és a gödöllői kistérség tehetséges irodalmi alkotóit, akik számára megnyílhat a lehetőség, hogy elinduljanak az írói pályán. A két kategóriában – próza és vers – kiírt pályázat összdíjazása 200 ezer forint volt.

Vers kategóriában Mermező Géza: Szép Ernő, tán emlékszel… című műve nyerte el az első díjat. A második helyre Major Péter: Sóban ázik a hagyma…, a harmadikra pedig Vadász Bence: Élet című költeményét rangsorolták.
A Gödöllői Ottlik Kör különdíját Szabó Eszter: Megmondjam igazán, hogy volt? című verse érdemelte ki, míg a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ különdíját Fodor Katalin vehette át, aki Tabló című alkotásával pályázott.

A prózai művel pályázóknál a következő sorrend alakult ki: 1. Mersdorf Ilona: Pórázon, 2. Viski Nóra: A Gíberség 4 leckéje, 3. Karánsebessy Balázs: Az angyal.
Szőcs Henriette: Csillárugró című műve a Gödöllői Ottlik Kör különdíját kapta, Willin-Tóth Kornélia: Lány a táblán című prózáját pedig a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ részesítette különdíjban.

Ottlik Géza (képen) emlékének felidézése ezzel nem ért véget: november 23-ig kiállítás látható a gödöllői kötődésű író könyveiből a Dózsa György úti közművelődési intézményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online