Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő „kukaca”...

2012-10-17 17:25:38

Könnyen bajba kerülhet, és tiltott közösségellenes magatartásért akár 150 ezer forintos közigazgatási bírsággal is sújtható az, aki engedély nélkül használja a Gödöllő nevet. Tavaly április 21-e óta ugyanis új rendelet szabályozza a településnév használatát városunkban.

A gödöllői önkormányzat tagjai által 2011. április 21-én elfogadott helyi rendelet 7. szakasza arról szól, hogy társadalmi, tudományos, egészségügyi, kulturális, oktatási, vagy egyéb szervezet, intézmény, egyéb társaság, valamint természetes személy elnevezése, tevékenysége gyakorlása, rendezvények elnevezése, illetve áru, embléma, jelvény, kiadvány, használati tárgy, vagy egyéb termékek, szolgáltatások elnevezése, készítése vagy forgalmazása Gödöllő város nevének, továbbá annak bármely más, toldalékos, kötőjeles, ékezetek nélküli és egyéb írásmódú megjelölése csak engedéllyel vehető fel, illetve használható.

Már a jogszabály elfogadásakor is hosszasan vitáztak a városatyák arról, hogy érdemes-e ennyire leszabályozni a településnév-használatot. Dűlőre azonban nem igazán jutottak, hiszen a polgármesterhez hű lokálpatrióta klubos képviselők testületi többségével szemben hiábavaló volt minden ellenérv.

Nemrégiben ismét napirendre került a kérdés, mivel egy helyi szervezet honlapjának elnevezéséhez kért és kapott településnév-használati engedélyt. A látszólag nem nagy ügynek tekinthető határozathozatal előtt Kovács Barnabás (MSZP) és a rendeletet „úgy rossz, ahogy van” szavakkal illető Futás Levente (Fidesz) fejtette ki aggályait a szabályozással kapcsolatosan. Az egyiküket sem zavarta, hogy a városvezetés rendeletben teremt jogi biztosítékot a településnév megfelelő és méltó használatára, az azonban igen, hogy milyen megítélés, szempont alapján jár, vagy nem jár valakinek az engedély. Ezen kívül azt is tisztázatlannak tartották, hogy hol húzódik az engedélykötelesség határa. Néhány perces vita után kiderült, honlaphoz kell, email címhez azonban nem.

S még valami: április 15-e óta tiltott közösségellenes magatartásnak minősül, ha valaki megszegi a Gödöllő város címerének, zászlójának és a Gödöllő név használatának rendjéről szóló önkormányzati rendeletben foglalt előírásokat. Amennyiben tette beigazolódik, 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal, illetőleg legfeljebb 150 ezer forintos közigazgatási bírsággal sújtható.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online