Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Teremgondokkal küzd a bajnokaspiráns

2012-10-16 13:17:05

- Alapvetően négy oka volt annak, hogy a TEVA-Gödöllői RC vállalta a szereplést a nemzetközi porondon – fogalmazott Körösfői László, a klub szakmai elnökhelyettese a ma délelőtti sajtótájékoztatón, a gödöllői városházán.

Az egyesület rangidős vezetője (képen balra) elmondta, a bajnoki ezüstérmet nyert csapat és szakmai stáb felkészültsége, a magyar röplabdázás 65 éves múltja, az együttes főtámogatója iránti gesztus, valamint az új szezon végére remélt bajnoki- és kupaaranyérem megszerzése érdekében szükséges edződés miatt döntöttek úgy, hogy nekivágnak a komoly anyagi terhet jelentő külföldi megmérettetéseknek.

A Közép-európai Ligáról és a harmadik számú európai küzdelemsorozatnak számító Challenge-kupáról van szó. Az előbbiben két elvesztett mérkőzést (Schwechat, Kamnik) már letudtak a gödöllői lányok, az utóbbiban pedig november 14-én, szerdán 18 órakor hazai pályán mutatkoznak be, amikor a görög Olimpiakosz Pireusz csapatát fogadják az egyetemi sportcsarnokban.

Apropó, sportcsarnok. Az amúgy is minden, nehezen összegyűjtött fillért beosztani kényszerülő gödöllői röplabda klub illetékesei úgy vélik, több tekintetben is méltatlan körülmények között kell felkészülniük a hazai és a határon túli ütközetekre. Ezek közül az élre kívánkozik, hogy edzéslehetőségeik igencsak szűkösek, hiszen „otthonukban”, a Szent István Egyetem sportcsarnokában mindössze heti három alkalommal kapnak helyet 2-2 órára, de sokszor fordul elő, hogy főbérlőjük – más program miatt – kiteszi őket az arénából.

Ezzel együtt, Ludvig Zsolt vezetőedző (képen középen) 3-4 győzelmet vár csapatától a Közép-európai Ligában, amit azért tart reálisnak, mert az eredetileg elképzelt 14 tagú keretből jelenleg csak 11 hadrafogható játékos áll a rendelkezésére. A létszám azonban még változhat, hiszen felmerült, hogy egy-két, meghatározónak nevezhető taggal bővítik a TEVA-GRC játékosállományát.

A gödöllőiek is nehezményezik, hogy az állam nem tekinti látványsportágnak a röplabdát, így elesnek a kiemelteket megillető, a vállalkozások társasági adójából (TAO) erre a célra elkülönített támogatástól. A Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, a képen jobbra látható Földvári Péter – aki szerint nem lett gyengébb a női elitbajnokság színvonala – példaértékűnek nevezte a gödöllői klub törekvéseit, és megerősítette, hogy sokat várnak az Orbán Viktor miniszterelnökkel október 25-ére egyeztetett tárgyalástól. Derűlátásukat főként az táplálja, hogy az általuk elkészített cselekvési terv alapján egyértelműen igazolható: a világ egyik legnépszerűbb és leglátványosabb csapatsportjaként számon tartott röplabda életképes hazánkban, ezért a jelenleginél magasabb szintű támogatásra érdemes.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online