Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Látványos kirándulásra csábítanak a kastélybarátok

2012-10-15 11:34:06

November 3-án, szombaton és 4-én, vasárnap különleges észak-magyarországi helyszínek felkeresését célzó kirándulásra várja az érdeklődőket a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete. A kétnapos program részleteiről Kovács Éva, a Gödöllői Királyi Kastély muzeológusa tájékoztatta hírportálunkat.

- Hagyományos tavaszi kirándulásunkat idén is Észak-Magyarország kevésbé ismert, vagy ritkábban látogatott kastélyaiba, történelmi emlékeihez szerveztük. A buszos kirándulás első napján meglátogattuk az Andrássyak felújítás alatt álló tiszadobi kastélyát, amit a rekonstrukciót végző építész mutatott be, és a felújításra váró monoki Andrássy-kastélyt: a lelkes idegenvezető hölgy jóvoltából szó szerint a pincétől a padlásig. Átmentünk a tokaji Tisza-hídon, amit Erzsébet-királynéról neveztek el (képen), és megtekintettük az Europa Nostra-díjas, Európában egyedülálló, copf stílusú zsinagógát Mádon. Szállásunk Forrón, a Holdfény Panzióban volt, ahol kiváló vacsorában és kedves kiszolgálásban volt részünk.

A második nap bőséges reggeli után a regéci vár megmászásával mozgattuk meg buszon elgémberedett tagjainkat. Az egyedülálló panoráma és a vár még romjaiban is impozáns látványa mindenkit magával ragadott, így jó hangulatban és kellemesen elfáradva ültünk vissza a buszba, hogy elérjük a gyönyörű freskókkal díszített tuzséri Lónyai-kastélyt. Ezután a vajai Vay-várkastélyt tekintettük meg, aminek felújítása szintén nemrégiben fejeződött be. A délutáni órákban indultunk haza, este kilenc után érkeztünk meg Gödöllőre.

A kirándulást idén november 3-4-én (szombat és vasárnap), változatlan tartalommal megismételjük. A részletes program iránt érdeklődhetnek a kovacs.eva@kiralyikastely.hu email címen, vagy munkaidőben a 30/959 1967-es telefonszámon. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online