Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Múzeumbarát Pedagógus Díjat kapott Koppány Helga

2012-09-29 12:50:40

Szeptember 21-én Százhalombattán tartották a második Pest Megyei Múzeumpedagógiai Tanévnyitót. A rendezvényt a Szentendrei Néprajzi Múzeum oktatási és képzési központja és a százhalombattai Matrica Múzeum szervezte – tájékoztatta hírportálunkat Oravec-Kis Éva, a Gödöllői Királyi Kastély múzeumpedagógusa.

A rendezvényen dr. Vígh Annamária, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője előadást tartott az, úgynevezett, múzeumi törvény módosításáról. Előadások hangzottak el iskolák és múzeumok vezetőitől, amik főként a múzeumpedagógia hasznosságát, és a benne rejlő lehetőségeket taglalták. Az előadók között Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is elmondta észrevételeit, a múzeumpedagógusok pedig kompetenciánként és korosztályonként ismertették részletesebben az intézmények ez irányú szakmai programjait.

Az előadásokat követően átadták a Múzeumbarát Iskola Díjat, annak az iskolának, amely a legtöbb diák múzeumlátogatását tette lehetővé. Ezt aa képen jobbra látható dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó iskolaigazgatóirányításával működő százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium kapta. Ugyancsak először adták át a Múzeumbarát Pedagógus Díjat, amit a tanév során Pest megye területén legtöbb diákot múzeumba vivő pedagógusként Koppány Helga, a gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola tanára (képen balra) nyert el.

Országos évnyitó a gödöllői kastélyban
Október 1-jén, hétfőn 10 órától a Gödöllői Királyi Kastélyban rendezik meg az Országos Múzeumpedagógia Évnyitót, amin köszöntőt mond L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára. A délelőtti, előadásokkal kísért tanácskozást követően, 14.30 és 17 óra között szakmai programot szerveznek a résztvevőknek. A csoportok – a kastély látványosságai mellett – megtekinthetik a Királyi váró, a Gödöllői Városi Múzeum, valamint a Kiss József utcai Régészeti Raktárbázis és Látványtár relikviáit is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online