Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tábornoki intelmek a Török Ignác Gimnáziumban

2012-09-10 09:22:12

Rendhagyó módon kezdődött a tanítás szeptember 10-én a Török Ignác Gimnázium 9. osztályos tanulói számára. A diákok az első két órában – a tábornoki intelmeket követően – bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal és gyakorlati bemutatókkal szembesülhettek a középfokú tanoda udvarán.

Idén a gödöllői gimnáziumra esett az illetékesek választása a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Gödöllői Rendőrkapitányság által szervezett bűnmegelőzési tanévnyitó megrendezése kapcsán. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a gödöllői kötődésű dr. Mihály István rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos (képben jobbra), akiszeptember 1-jétől irányítja a Pest megyei kapitányság munkáját.

Rajta kívül a képen balra látható dr. Bozsó Zoltán dandártábornok, a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a rendőrség nevében a tanulókat. Mindkét tábornok fontosnak tartotta elmondani, hogy a kölcsönös bizalmon alapuló együttműködés, valamint a bűn- és balesetek megelőzését szolgáló tanácsadás az alapja annak, hogy mérséklődjön a rendőrségi intézkedést vagy beavatkozást igényélő esetek száma. Napjaink felgyorsult világában a fiatalokat, a hagyományosnak tekinthető veszélyeken túl, számos újszerű  káros hatás érheti, akár a droggal, akár az internetes csábításokkal összefüggésben, ám ha ezeket időben jelzik, nagyobb eséllyel gátolhatók meg a sokszor visszafordíthatatlan következményekkel járó események, tragédiák – hangsúlyozták a rendőri vezetők.

Az elméleti „eligazítás” után a Törökös diákok a gyakorlatban is elmélyülhettek a megelőzés fontosságára fókuszáló propagandával. Megtekintették a kutyások bemutatóját, konzultáltak drogprevenciós szakemberekkel, tanácsokat kaptak a Vöröskereszt aktivistáitól és kipróbálhatták felkészültségüket az erre az alkalomra létesített közlekedési tesztpályán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online