Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn maradt az Ádám László-vándorserleg

2012-09-09 16:07:43

Tizenháromból hat. Ez a mutatója a TEVA-Gödöllői RC csapatának a saját rendezésű Ádám László-emléktorna történetében. A bajnoki ezüstérmes gödöllői lányok egy év kihagyást követően (tavaly a szlovák Slavia UK Bratislava alakulata diadalmaskodott) hódították vissza a díszes vándorserleget.


Szeptember 9-én, a hazai drukkerek legnagyobb örömére, bemutatkozott a következő bajnoki idény első felében nemzetközi porondon (MEVZA-liga) bizonyítani igyekvő gödöllői női röplabda-csapat. Ludvig Zsolt formációja a XIII. Ádám László-emléktornán adott számot eddigi felkészültségéről.

Tegyük hozzá, a szervezők nem bíztak semmit a véletlenre, hiszen idén két, a gödöllőieknél papíron gyengébb együttest invitáltak meg a tornára. A házigazdákon kívül az elmúlt bajnoki évadban az 5. helyen végzett Újpesti TE, valamint a 6. pozícióban zárt Albrecht-Miskolci VSC MISI társulatai küzdöttek meg egymással a Szent István Egyetem sportcsarnokának megújult parkettjén. A hazaiaknál szóhoz jutott két saját nevelésű játékos, Czene Adrienn és Almási Ramóna is.

Eredmények:
TEVA-Gödöllői RC – UTE 3-0 (9, 19,15)
Miskolc – UTE 3-0 (16, 17, 23)
TEVA-Gödöllői RC – Miskolc 3-1 (13, -24, 11, 13)

Végeredmény: 1. TEVA-Gödöllői RC 4 pont (6-1), 2. Miskolc 3 pont (4-3) 3. UTE 2 pont (0-6). A vendéglátók 2000, 2006, 2007, 2008 és 2010 után, hatodik alkalommal hódították el a vándorserleget. A részvevő csapatok legjobb játékosai különdíjat vettek át. A gödöllőiek közül Szakmáry Grétára esett a választás. A Miskolcban Rédei Liána, az UTE-ban pedig Szűcs Kinga érdemelte ki ezt az elismerést.

Szeptember 10-én, a késő délutáni órákban a gödöllői lányok buszra pattannak, és az észak-franciaországi Valenciennes felé veszik az irányt, ahol szeptember 14-e és 16-a között 8 csapat (2 francia, egy-egy német, belga, dán, holland, svájci és magyar) részvételével – immár tizennegyedszer – rendezik meg a hagyományos nemzetközi tornát. Városunk csapata a francia Calais, a belga ezüstérmes VDK Gent és a svájci kupadöntős Hotel Cristal VFM együttesével találkozik a csoportmérkőzések során.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online