Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Értékteremtő foglalkozás-folyam

2012-08-29 10:24:46

Nagyszabású, közel félezer kulturális foglalkozás megvalósításával lezajlott projekt zárult le augusztus 28-án a Művészetek Háza Gödöllő épületének konferenciatermében. Bő egy év leforgása alatt csaknem közel ötszáz foglalkozáson 3 ezer helybéli fiatalnak volt alkalma zenei, drámapedagógiai és képzőművészeti ismereteket elsajátítani a szakkörökben, táborokban.

A Művészetek Háza Gödöllő komplex művészeti nevelési programja oktatási intézmények számára elnevezésű, TÁMOP 3.2.11/10-1/KMR 2010-0045 jelű, az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósult komplex programra elnyert pályázati dotáció összege megközelítette a 47,5 millió forintot. Az összeget – a gödöllői oktatási intézmények előzetes igényeire alapozva – zenei, drámapedagógiai és képzőművészeti foglalkozások megvalósítására fordították. A projektet a támogatás kedvezményezettje, a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. koordinálta, az esetek döntő többségében terem és eszközök biztosításával is segítve a különféle szakkörökben, képzésekben folyó munkát.

Célcsoportként az óvodások, valamint az általános- és középiskolás korúak egyaránt bekapcsolódhattak a programba, amiben tíz helyi (Damjanich iskola, Erkel iskola, Hajós iskola, Petőfi iskola, Montágh iskola, Szent Imre iskola, Waldorf-iskola, Frederic Chopin Zeneiskola, Török Ignác Gimnázium, Premontrei Gimnázium) és egy szadai tanoda diákjai, illetve két gödöllői óvoda (Zöld óvoda, Martinovics utcai) gyerkőcei vettek részt.

A megvalósítók pedig a Chopin Zeneiskola tanárai, a Grarabonciás Színtársulat és a Talamba ütőegyüttes tagjai, valamint Hidasi Zsófia textilművész voltak, akik két féléven keresztül, jó hangulatban, a fiatalokat rendszeres élménnyel gazdagítva járultak hozzá a jövő nemzedékének kulturális képzéséhez.

A projektzárón néhány mondatban valamennyi szakkör képviselője összegezte a közösen eltöltött időszakot, és ismertette az ott elért eredményeket. A megszólalók kivétel nélkül sikeresnek ítélték a kurzusokat, és bizakodva utaltak a folytatásra. Ebbéli reményét a pályázat szakmai lebonyolítását végző Varga Ferenc és Kovács Balázs, a Művészetek Háza Gödöllő ügyvezető igazgatója is kifejezte, mondván: Gödöllőn beigazolódott, hogy az oktatási intézmények és a művészeti csoportok képesek példamutató és értékteremtő együttműködést kialakítani.

Elég, ha csak a zárórendezvényen fellépett formációkra gondolunk: a zeneiskola ifjúsági vonószenekarára, vagy a néhány éven belül akár a most még tanítómester szerepében tündöklő Talamba-tagoknak is konkurenciát jelentő ütős srácokra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online