Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Máshol hálnak a turisták

2012-08-21 16:31:04

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a napokban közzétette a legnépszerűbb magyarországi városok elmúlt évi vendégéjszaka-számok alapján felállított sorrendjét. Hiába kerestük, az első húszban nincs ott Gödöllő.

Akár a belföldi-, akár a külföldi vendégforgalmat vesszük alapul, a szállásokon 2011-ben eltöltött éjszakák száma Budapesten a legmagasabb. Az összesített 20-as lista további sorrendje a következő: Hévíz, Hajdúszoboszló, Bük, Siófok, Balatonfüred, Sárvár, Sopron, Zalakaros, Eger, Győr, Debrecen, Gyula, Szeged, Miskolc, Pécs, Keszthely, Visegrád, Harkány és Kecskemét.

A statisztikai felmérésből számított adatok gödöllői szemszögből nézve azért érdekesek, mert sokszor hangzik el egyesek szájából, hogy településünk a hazai- és nemzetközi turizmus egyik fellegvára. Ennek ellenére, ami a vendégéjszakákat illeti, a tavalyi mutatókat figyelembe véve Gödöllő nem fér be a legjobb húszba a honi összevetésben. A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy 2011-ben a gödöllői szállások kihasználtsága a belföldi turisták tekintetében alulmúlta a 100.477-et (Egerszalók), illetve a külföldiek által átmeneti hajlékként igénybe vett 56.102-őt (Tihany).

Ebből és a Gödöllői Királyi Kastély, mint legjelentősebb helyi idegenforgalmi vonzerő éves, negyedmillió fő körüli látogatottságából kiindulva, egyre inkább beigazolódni látszik, hogy városunk csupán néhány órás célpont a turisták számára, és nem több napos vagy hetes letelepedési hely.
Adódik a kérdés: lehet, hogy Gödöllő beférne a legjobbak közé, ha létezne a ma is regnáló városvezetés részéről évtizedek óta ígért, és – sajnos – ezen a szinten meg is rekedt termálfürdő?


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online