Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gémesi kifakadt a Fideszesekre

2012-07-26 14:41:29

Városunk polgármesterének kifakadásával zárult a gödöllői képviselőtestület július 25-i rendkívüli ülésének nyilvános része. Gémesi György a Fideszes városatyák – szerinte – lejárató feljelentéskampányát bírálta hevesen. Ezt megelőzően pedig kijelentette, hogy a körzet parlamenti képviselője nem végzi el a munkáját.

A Gémesi Györgyöt indulatossá tevő történet Halász Leventétől indult. A polgármester lokálpatrióta klubos csapatához tartozó városatya, úgy tűnik, nehezen emészti meg, hogy Vécsey László országgyűlési képviselő nem tett eleget a gödöllői városvezetés beszámolóra szóló meghívásának. Halász olyan javaslatot fundált ki, amivel feladatot adott Gémesinek. Nevezetesen azt, hogy ha a körzet parlamenti képviselője nem hajlandó tájékoztatást adni és közérdekű kérdésekre válaszolni, a polgármester írjon levelet a Fidesz országgyűlési frakciójának, és kérje meg őket, hogy küldjenek Gödöllőre valakit, aki áttételesen, a képviselőtestület tagjain keresztül szóba áll a választópolgárokkal.
Gémesi Györgynek tetszett a felvetés, aminek eleget tesz, mondván: mivel Vécsey László nem látja el a munkáját, hátha a frakciótól kapunk segítséget.

Megkérdeztük Vécsey Lászlót, mit szól mindehhez. A honatya ezt válaszolta:
- Gémesi úr remélhetőleg beleírja levelébe azt is, hogy ő és lokálpatrióta klubos képviselői hány alkalommal és milyen ügyekben keresték meg országgyűlési képviselőjüket, azaz engem. Nem lesz hosszú lista, két év alatt egyetlen ilyen eset fordult elő. Szerintem éppen ők nem végzik el a munkájukat, amikor a körzet országgyűlési képviselőjével nem keresik a kapcsolatot. Úgy tűnik, folyamatos szereptévesztésben vannak. Miért kellene az országgyűlési képviselőnek a lokálpatrióta klubtagok közvetítését igénybe vennie? Közvetlen kapcsolatot építek és tartok fenn választópolgáraimmal, engem ők választottak meg, nem pedig Gémesi úr helyi klubja. Külön érdekesnek tartom, hogy éppen Halász képviselő úrtól indult ez a kezdeményezés. Tavaly még jóhiszeműen részt vettem a testületi ülésükön,é s éppen Halász úr gyalázkodó hozzászólása az egyik oka annak, hogy idén már nem vállaltam. Miért kellene asszisztálnom egy olyan újabb színielőadásukhoz, ami a demagóg kormányellenességen túl semmi másról nem szól?


Lejáratás, kontra visszásságok feltárása
Visszatérve az ülésen történtekre, városunk első emberének „magánszáma” azzal folytatódott, hogy indulatos hangvételben kifakadt a gödöllői képviselőtestület két, Fideszes tagjára. Elsöprő lendülettel előadott véleményét minden bizonnyal az Erzsébet királyné Szállodával, valamint a Rézgombos-üzletházzal kapcsolatos ügyészségi feljelentések váltották ki. Gémesi – egyebek mellett – a következőket olvasta a Fideszes képviselők fejére:
- Megkérem Önöket, hagyják abba a lejáratást, mert az rontja a városfejlesztés esélyeit, ami stratégiai kérdés. Befektetők, bankok bizonytalanodhatnak el. Az Önök tisztességtelen, taktikai játéka komoly károkat okoz. Tőlem elvárják az emberek a fejlesztéseket, de megvalósításuk így nehézzé válik. Különben is, értelmes, használható, a város fejlődését szolgáló javaslatot a Fideszes képviselőktől az elmúlt két év alatt még nem kaptam. Lehet játszani a tűzzel, de nem érdemes
– zárta gondolatait a polgármester, aki nem adott szót monológja címzetteinek.

Hírportálunk azonban megtette ezt. Futás Levente így reagált a polgármester mondataira:
- Gémesi György és csoportja mindig másban keresi a felelőst, most is. Szerinte a Fidesz felelős mindenért! Nem a város hitelképtelensége miatt nem tudott felvenni 530 millió forintos kölcsönt, hanem az ellenzéki képviselők tevékenysége miatt. Micsoda képtelenség! Őrület!


A másik megszólított, Vörös István érdeklődésünkre elmondta:
- Természetesen örülök annak, hogy polgármester úr úgy ítéli meg, hogy az ellenzéki képviselők tevékenysége jelentős hatással van a város életére. Az ellenzéki képviselők kötelezettsége, hogy – esküjüknek megfelelően – a városi költségvetés egyensúlyát biztosítsák, a település vagyonával történő racionális gazdálkodás, illetve a közpénzek jogszerű felhasználása érdekében végezzék munkájukat, tapasztalataikat próbálják nyilvánosságra hozni, a közvéleményt hitelesen tájékoztatni. Továbbra is kénytelenek leszünk mindazon rendelkezésünkre álló törvényes eszközt felhasználni, ami lehetővé teszi alapvető célkitűzéseink teljesítését. Erre még akkor is szükség van, ha a lokálpatrióta klubos többségű képviselőtestület esetenként megfelelő kontroll nélkül hagyja jóvá polgármester úr előterjesztéseit. Úgy tűnik, polgármester úr a kialakult helyzetet arra használja fel, hogy az ellenzéket tegye felelőssé az általa vélt és várható negatív következményekért.
Határozottan cáfolom Gémesi úr azon állítását, miszerint, a Fideszes önkormányzati képviselők tevékenysége idézné elő a gödöllői önkormányzat jelenlegi és várható, egyre elviselhetetlenebb pénzügyi-, illetve vagyoni helyzetét. Úgy vélem, hogy a
„város érdeke” nem azt kívánja, hogy a visszásságokat elkendőzzük, hanem tegyük meg azok felszámolására a leghatékonyabb intézkedéseket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online