Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tízmillió forintot visz el az EPSZ-bérlemény

2012-07-16 10:47:23

Június végén lejárt az a bérleti szerződés, amit a gödöllői önkormányzat kötött a GÉV HUNIBER Építőipari Kft-vel az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat (EPSZ) elhelyezésére. Időközben a gazdasági társaság a felszámolás sorsára jutott, ám ez nem befolyásolja a feladatellátást, mert a kontraktust egy évre meghosszabbították.

Annak idején éles vitát váltott ki az a polgármesteri javaslat, hogy az önkormányzat éves szinten több mint 10 millió forintot áldozzon a GÉV HUNIBER Kft. tulajdonában lévő, Mátyás király utca 11. szám alatt található ingatlan bérlésére. Végül olyan döntés született 2007 áprilisában, hogy a városvezetés tíz év helyett csak öt évre kötelezi el magát. Miután az illetékesek lepapírozták az ügyletet, a kistérségi szintű Egységes Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai áttették székhelyüket a Petőfi térről a Mátyás király utcába.

Öt év elteltével ismét napirendre került a kérdés. A körülmények azonban jócskán megváltoztak. Egyfelől: bizonytalanná vált, hogy a kötelezően ellátandó feladatok állam és önkormányzatok közötti újraelosztásának folyamata kinek az égisze alá tereli a pedagógia szakszolgálat működtetését. Másfelől: időközben felszámolás alá került az utóbbi években jó néhány önkormányzati beruházás kivitelezőjeként elhíresült bérbeadó, a GÉV HUNIBER Kft., amely emellett több magánfejlesztést is végrehajtott a várostól vásárolt telkeken (Platán-ház, Tűztorony-ház, Petőfi téri lakó- és üzletház).

Ebben a helyzetben – 11 igen és 2 nem szavazattal, valamint egy tartózkodással – olyan határozat született, hogy a gödöllői önkormányzat egy évvel meghosszabbítja a bérleti szerződést, amiről a másik oldalon a GÉV HUNIBER Kft. felszámolására kijelölt BROSS Válságkezelő Kft. képviselője dönt. A bérleti díj mértéke havi szinten közel 850 ezer forint, ami egy évre számítva 10 millió forint feletti kiadást jelent.
Felmerült, hogy célszerű és olcsóbb lenne, ha a szakszolgálat átköltözne a szemközti, eddig a Petőfi iskola kötelékébe tartozott megüresedettépületbe, ám a felvetés nem talált nyitott fülekre a lokálpatrióta klubos többségű gödöllői képviselőtestületben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online