Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Leporolták a szórólap-ügy aktáit

2012-07-11 09:02:23

Annak idején országos visszhangot váltott ki az, a Gémesi György nemi identitását firtató szórólap, amit néhány nappal a 2010 októberében lezajlott önkormányzati választás előtt kezdtek el terjeszteni Gödöllőn. Hogy ki készítette a – mondhatni – ellenkampány-anyagot, illetve ki bízta meg a terjesztőket, máig nem tudni. Talán október elejéig kiderül.

Az elmúlt közel két évben online portálunk többször is beszámolt a gödöllői polgármester lejáratását célzó szórólap-ügy alakulásáról. Hírt adtunk a Gémesi György feljelentése alapján megindított nyomozásról, majd arról is, hogy fél év elteltével mire (nem) jutottak a gödöllői rendőrök. Legutóbb – közel egy éve – arról írtunk, hogy a helyi kapitányság munkatársainak törekvése nem járt érdemleges sikerrel a kutakodás során, ezáltal az eljárást felfüggesztették, azzal, hogy határidőben tartják. Ez akkor annyit jelentett, ha három éven belül érdemleges adat merül fel, újra folyamatba helyezik.

Úgy tudjuk, érdemleges adat azóta sem merült fel, ám a nyomozás mégis újraindult a botrányos ügyben. Értesülésünk szerint ezt az ügyészség rendelte el. Az aktákat azonban ezúttal nem a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai porolják le, hanem magasabb szinten próbálják meg kideríteni, hogy ki(k) áll(nak) a történtek hátterében.

Érdeklődésünkre Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya folytat eljárást becsületsértés miatt, ismeretlen tettes ellen. Az eljárás során folyamatosak a tanúkihallgatások, valamint az adatgyűjtés. A nyomozás határidejét az illetékes ügyészség 2012. október 2-ig hosszabbította meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online