Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mennyiért láthatók a gödöllői kastély attrakciói?

2012-07-05 17:54:23

Sokan kérdezik: mennyibe kerül a Gödöllői Királyi Kastély múzeumi és egyéb látványosságainak megtekintése? Hírportálunk utánajárt a műemlék-együttesben alkalmazott belépőjegy-áraknak. Egy felnőtt 5.700 forintért láthat mindent, míg egy diáknak ezért 2.850 forintot kell fizetnie.

Most, hogy a Gödöllői Királyi Kastélyban hivatalosan is lezárultak az utóbbi években végrehajtott fejlesztések, kialakult az új látványosságok megtekintését is tartalmazó jegyár-rendszer.  Az április 1-jétől alkalmazott belépődíjak az alábbi táblázatban nyomon követhetők:

Másodlagos helyszínnek az minősül, ha valaki belépőt vált a kastély fő szárnyaiban kialakított múzeumi terekbe, de ezen felül más, belépőjegy-köteles látnivalóra is kíváncsi. A másodlagos helyszíneknél idegen nyelvű vezetés esetén 200 forintos vezetési díjat számolnak fel. Változás a korábbiakhoz képest, hogy a kávézói szolgáltatással egybekötött csomagok megszűntek. Helyette valamennyi, előre bejelentkezett, 10 fős vagy annál nagyobb csoport, aki kávézói igényét előre megadja, a fogyasztás számlájából 15 százalékos kedvezményre jogosult.

Az ingyenes belépésre jogosultak körét a fogyatékkal élők (1 kísérővel), a pedagógusok (10 diákonként 1 fő), az óvodások, csoportok esetén minden 21. fő, valamint az Erzsébet-emlékkártyával rendelkezők alkotják. A Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) tagjai 1.800 forintos szerződéses áron vehetik igénybe a kastélymúzeum megtekintését. Az utazási irodák képviselői, az idegenvezetők (kártya felmutatásával), a rendezvénybejárásra érkezők, illetőleg a sajtó képviselői (kártya felmutatásával) szakmai jegyet válthatnak.

Fontos tudnivaló, hogy a lovarda alatti szekciótermekben található 3D-s mozi belépőjegyére semmilyen ingyenesség és egyéb kedvezmény nem érvényes. A vezetési díjak a következők: magyar nyelven 1-9 főig 2.800 forint, 10 fő felett 3.300 forint. Idegen nyelven 1-9 főig 5.300 forint, 10 fő felett 6.500 forint.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online