Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Alakias gödöllői zsaruk

2012-06-22 09:44:15

Nem volt irigylésre méltó helyzetben a Gödöllői Rendőrkapitányság személyi állománya, amelynek a nagy melegben kellett számot adnia elméleti és gyakorlati szakmai tudásáról. A szemlebizottságtól kiváló minősítést kaptak.

Rendvédelmi körökben alaki szemlének hívják azt az eseményt, amit néhány napja a Gödöllői Rendőrkapitányság udvarán, a gépjárművek számára pedig a Petőfi Sándor utcai épület előtti parkolóban tartottak. A közel 300 fős létszámú helyi rendőri egység ismereteit bizottságok mérték fel, akik kiváló minősítést adtak a gödöllői kapitányság állományába tartozó zsaruk tudásra.

A felsorakozott állomány alakiasságát és ismereteit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságról érkezett elöljárók tesztelték. Az ítészek górcső alá vették, hogy a gödöllői rendőrök milyen összhangban hajtják végre a jobbra-, vagy balra át mozdulatokat, és azt is, hogy fegyelmezetten, egyszerre lépnek-e a menetelés közben.

Minden esetben alapfeltételnek számít a rendőr tiszta, szabályos ruházata és ápolt külseje, amit az alaki szemle során még szigorúbban vettek a bírálóbizottság tagjai, akik a napi szolgálat-ellátás során felmerülő szituációkkal kapcsolatosan kérdezték is a rendőröket. Egyebek mellett azt tudakolták: mikor használhat a rendőr lőfegyvert, vagy kényszerítő eszközt? Kit lehet elfogni, kit lehet előállítani? Gyermekkorúval szemben milyen kényszerintézkedések alkalmazhatók? Fiatalkorúval szemben lehet-e helyszínbírságot kiszabni?

Természetesen, a gyakorlati felkészültség számonkérése sem maradhatott el, amit intézkedés imitálásán keresztül mért le a bizottság. Például, azzal, hogy mihez kezd a járőr, ha az igazoltatott gépkocsi vezetője ittas, a járműből nem akar kiszállni, és utasa hőbörög…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online