Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Parkolási díj mindenáron?

2012-06-22 16:38:29

A mára virradóra némi enyhülést eredményezett, viharos, orkán erejű széllel kísért esőzés Gödöllőt sem kerülte el. A jókora égi áldás nyomai a város több pontján alkottak maradandó látványt. Hírportálunk olvasójában gondolatokat ébresztett a belváros egykori teniszpályáján tapasztalt, képen látható állapot.

Dilemma Az önkormányzat bevételt teremt a városban található parkolóhelyek fizető státuszba helyezésével. Az autósok oldaláról ez furcsán néz ki, hiszen fizetnek azért, ami korábban is olyan volt, mint amikor nem volt fizető. Nem lett fedett, nem őrzik, nem takarítják el a havat, nem vezetik el az esővizet. Akkor mi az a szolgáltatás, amiért fizetni kell?

Kirívó probléma Az egykori Rézgombos helyének átépítése miatt megszűnő parkolót mentették át a munkálatok mellett lévő teniszpályára. Naná, hogy ez is fizető parkoló lett, ami az esőzés következtében „kicsit” elázott. Bokáig érő vízbe, a csapadéktól dagonyává dagadt salakba szálljunk ki autónkból? Eleve gesztus értékű megoldás lehetett volna az önkormányzat részéről, ha az építkezés idejére ezt az ideiglenes parkolót szabad parkolóvá jelöli ki.

Megoldás lehet
Érthető, hogy a város vezetése bevételi forrásokat kutat. De miért engedhető meg az, hogy csak úgy sarcolják az autósokat anélkül, hogy ellenszolgáltatást biztosítanának? Megoldás lehet például az, hogy az első fél óra díjmentes legyen, így a csak „kiugrok és elintézem” ügyek nem kerülnek 60 forintba.

A korrekt szolgáltatás Ha parkolót építek, és őrzöm az autókat, szedek érte díjat. Ha parkolóházat építek, fedett és őrzött helyen vannak a gépjárművek, szedek érte díjat. De a semmi plusz szolgáltatásért miért kell bárkinek is fizetni?

L’aca


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online